Közmeghallgatás a kánikulában
2022. július 04. írta: Óbudai Hírek

Közmeghallgatás a kánikulában

Június utolsó napjára szervezte az éves, törvény által kötelezően előírt közmeghallgatását Kiss László polgármester. A nyár közepi dátum és a csütörtök délután 15 órás időpont ismeretében sejthető volt, hogy ezúttal nem övezi majd nagy érdeklődés az eseményt.varoshaza_obuda_fo_ter.jpg

A képviselő-testületi ülésnek is minősülő közmeghallgatást az Óbudai Kulturális Központ színháztermében szervezték, ahol akár háromszáznál több érdeklődő is helyet foglalhatna. Ezúttal azonban negyedházról (sőt) sem beszélhetünk a mindössze fél órás esemény kapcsán.

A közmeghallgatás témája ezúttal „A kerületi köznevelés helyzete” volt. Dr. Kiss László polgármester a kérdéseket követően elmondott beszédében,

a kerületi óvodákat érintő oktatási-nevelési kérdések kapcsán számos alkalommal is méltatta az előző, Bús Balázs vezette önkormányzat intézkedéseit, döntéseit.

 

Kiss külön kiemelte azt, hogy az előző önkormányzati vezetés megőrizte a kerületi óvodák és nevelési programjaik sokszínűségét és nem központosította az intézményrendszert – ezt maga is követendő példának nevezte. A polgármester hangsúlyozta, hogy a kerületi óvodákat érintő kérdésekben a legtöbbször egyhangú döntések születnek a kerületben.

Bár a polgármester saját érdemeként emelte ki az óvodai dolgozók 10.000 forintos bérkiegészítését az idei évtől, és szándékát fejezte ki ennek a duplájára emelésére, azt már elfelejtette említeni, hogy a bérkiegészítést tavaly a kerületi Polgári Frakció kezdeményezte, javaslatukban 30.000 forintos összeg szerepelt havonta az óvodai dolgozóknak, ám akkor ezt a baloldali többség, a szakmája szerint pedagógus polgármesterrel az élen lesöpörte az asztalról.

Az időpont ismeretében nem meglepő, hogy mindössze két kérdés érkezett a közmeghallgatáson, ezek közül csupán az egyik kapcsolódott a meghirdetett témához. Az Óbudai Mesevilág Óvoda, a kerület egyik legnagyobb létszámú intézményének óvodapszichológusa a pszichológusi álláshelyek emelésének kérdése kapcsán érdeklődött. A polgármester válaszában hangsúlyozta, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent megtesz, hogy az intézmény több szakembert foglalkoztathasson, konkrétumot azonban nem ígért, csupán annyit, hogy foglalkoznak majd a kérdéssel.

A másik kérdés a Római-part közbiztonságával és a dunai fürdéssel kapcsolatban érkezett, erre válaszul mind Szikszó Sándor kapitányságvezető, mind pedig Kiss polgármester hangsúlyozta, hogy a nyári időszakban szárazföldön és vízen egyaránt a rendőrség a közterület-felügyelettel közösen „háromszorozott erővel” van jelen a parton.

Az önkormányzat következő rendes képviselő-testületi ülése szeptemberben várható, míg közmeghallgatásra, vagyis olyan eseményre, ahogy a kerület polgárai közvetlenül kérdezhetnek a nyilvánosság biztosítása mellett, élőben a polgármestertől és a képviselőktől, minden bizonnyal 2023-ig kell majd várnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5217874861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.07.26. 12:19:46

Jobban már el sem bujdokolhattak volna a lakosok elől, mint ezzel a csendben a nyaralás alatt tartott Fóruml. - Más Tordai illegális építése miért is nem téma? Vajon miért nem foglakozik a témával a fideszesek nagy kerületi csoportja? Sőt még Gór megosztását sem engedi be a témában, az előmederálásban be sem engedve? www.facebook.com/groups/1966795286918449/posts/3208312756100023/?comment_id=3211048882493077
süti beállítások módosítása