Luxusszocik mellett önkormányzati dolgozók is kampányolnak Szabó Tímeának
2022. március 24. írta: Óbudai Hírek

Luxusszocik mellett önkormányzati dolgozók is kampányolnak Szabó Tímeának

A korrupt kispesti szocialisták után a Békásmegyeri Piac igazgatója és a Polgármesteri Hivatal tanácsadója is feltűnik Szabó Tímea kampánya körül.

001.jpg

Anonymus videóban ígért bizonyítékokat a Patek Gábor nevével fémjelzett Key Price Kft-ről szól. Ez a cég intézte Karácsony Gergely kampányát és ez a társaság adja ki az Óbuda újságot is közpénzből, a III. kerületi önkormányzat megbízásából. Az elmúlt két évben az Óbuda újság jelentős értékű, közel 17 millió forint értékű megjelenési lehetőséggel támogatta Szabó Tímeát. Elképzelhető, hogy a kispesti maffiamódszerekkel irányított cégnek Szabó Tímea mostani országgyűlési kampányához is köze lehet. Az Óbuda újság korábbi főszerkesztője a botrány kitörését követően már felmondott, nem mindenki bírja idegekkel és lelkiismerettel a Szabó Tímea-féle gyűlölet- és korrupciókampányt

Vannak azonban kevésbé tisztességes önkormányzati dolgozók is. A lapunkhoz eljutott képek alapján Krébesz Dániel, a Békásmegyeri Piac igazgatója mellékállásban Szabó Tímea fizetett diákmunkásait és provokátorait igazgatja, Newman Tímea pedig, aki az önkormányzat szaktanácsadója, propaganda videóban ajánlja az agresszivitásáról elhíresült képviselőt.

Az önkormányzat dolgozóit ilyen formában kampánycélokra felhasználni felettébb álságos lépés, hiszen egyrészt függő helyzetben vannak munkaadójuktól, másrészt az önkormányzati függetlenség épp arról kellene, hogy szóljon, a közalkalmazottak és köztisztviselők pártatlanul dolgoznak a kerületben élőkért.

Vonzó lehetne minden helyi önkormányzat számára, hogy hivatalos alkalmazottjaikat kirendeljék kampányolni, hiszen ők eleve munkabért kapnak és így meg lehet spórolni azt a plusz költséget, amibe a fizetett diákmunkások és aktivisták kerülnek. De mégsem ezt láthatjuk az általános gyakorlatként, a III. kerületi vezetés és Szabó Tímea kivételével ódzkodik ettől a legtöbb önkormányzat, hiszen ez a dolgozók etikátlan kihasználása és jogszabályellenes még akkor is, ha adott esetben a munkatárs politikailag egyetért az adott jelölttel.

Látható azonban, hogy Szabó gátlások nélkül használ ki mindenkit maga körül, hiszen annyira kevés valódi segítővel rendelkezik a mérhetetlen támogatottságú pártja, hogy minden utcai megmozdulásán feltűnnek azok a fizetett diákmunkások, akik szórólapjait kénytelenek osztogatni csekély lelkesedéssel.

A probléma az lehet, hogy a fizetett aktivisták, akik nem meggyőzőséből, hanem pénzért kampányolnak, csak akkor végzik el maradéktalanul a kiosztott feladatot, ha rendszeresen ellenőrzi őket valaki. Ezért a gyakran tanácstalanul álldogáló, könnyű pénzt remélő diákok mellett mindig jelen van egy felügyelő, egy kápó, aki dirigál, ellenőriz és igazgat. Ki lehetne erre alkalmasabb, mint a Békásmegyeri Piac igazgatója, Krébesz Dániel, akit korábban a piac kereskedői és bérlői kenőpénz elfogadásával és az üzlethelyek korrupciós kiosztásával vádoltak meg?

002_1.jpg

Krébesz az önkormányzati dolgozók közül egész biztosan nem parancsra lett kirendelve, ő élvezi a feladatot, hiszen az arcképével „díszített” Piac magazin hátoldalán is Szabó Tímea féloldalas hirdetését találhatjuk. Ne lepődjünk majd meg, ha kiderül, ismét közpénzen, a korrupciós ügyekkel vádolt Patek Gábor-féle Kispestről irányított Óbuda újsághoz hasonlóan, az óbudaiak pénzén támogatják Szabó kampányát. A piac kiadványa impresszum nélkül jelent meg, vélhetően ezzel próbálják fedezni, hogy ezt is a korrupt kispestiek adják ki.

003.jpg

Krébesz igazgató úr feladata a diákmunkások terelgetése és nagy valószínűséggel a többi párt rendezvényeit megzavaró provokátorok szervezése. Krébesz Dániel tehát megdolgozik azért a közpénzért, amit az önkormányzattól kap Szabó kampányának támogatásáért.

004.jpg

Szabó Tímea propaganda videójában első helyen szólal meg Newman Tímea, a hivatal szaktanácsadó nagyasszonya. A nagyon fiatalosan és közvetlenül csak Timinek megjelölt Newman neve alá bár odaírták, hogy szaktanácsadó, az viszont valahogyan lemaradt, hogy Óbuda-Békásmegyer önkormányzatánál, közpénzből adja azokat a nagyon szakmai tanácsokat. Szerinte Szabó egy nagyon erős nő, amivel egyet is értünk, hiszen egész biztosan erős gyomor kell ahhoz, hogy valaki minden gátlásra, írott és íratlan szabályra, etikára és erkölcsre ilyen magasról tegyen.

005.jpg

Szabóéknak most már úgy tűnik tényleg minden mindegy, bármit bevetnek a pozíció megtartása érdekében. Meredek zuhanásba kezdett a képviselő asszony az utolsó hetekre és ilyenkor a mocskolódásba és a törvényteleségekbe tud csak kapaszkodni. Óbudán kicsit több mint 2 év alatt egy olyan politikai kultúrát valósítottak meg Szabó Tímeáék Kiss Lászlóval és a kispesti maffiaszocialistákkal, amely valóban felveti a rendszerszintű korrupciót Óbudán. Érdeklődve várjuk, hogy van-e még lejjebb, vagy lassan tényleg elérték a gödör alját?

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8617788904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása