Lejár a moratórium, azonnal adókat emel az óbudai önkormányzat
2022. október 27. írta: Óbudai Hírek

Lejár a moratórium, azonnal adókat emel az óbudai önkormányzat

A családok és a vállalkozások védelmére a kormány adóemelési stopot vezetett be, melynek lejártával Kiss Lászlóék azonnal jelentősen emelik az építmény- és telekadót, valamint a magánszemélyek kommunális adóját is.

2713504szegenyseg.jpeg

Az újabban dollárbaloldalnak nevezett DK-s - Momentumos pártszövetség nem veti meg a forintot sem, ha az emberek sarcolásáról van szó. Érthetetlen, hogy nem képesek levetkőzni régi szokásaikat és minden nehézségre adóemelésekkel válaszolnak.

A Gyurcsány-Bajnai páros országpusztítását követően, 2010-óta a jobboldali kormányok folyamatosan az embereket és vállalkozásokat terhelő adók csökkentésére törekedtek és ebben állapodtak meg a munkavállalókkal, munkaadókkal, valamint a vállalkozások különböző szervezeteivel. Számos társadalmi csoport élvez SZJA-mentességet, a családi adókedvezmények egyedülállóan magasak világviszonylatban is és többek között Európában Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó. Mindezen intézkedések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy hazánkban a gazdasági növekedés az Európai uniós átlag fölött teljesít minden évben, a vállalkozások prosperálnak és a bérből és fizetésből élők is tervezhető jövőt biztosíthatnak maguknak jövedelmükből.

Az elmúlt évek minden nehézsége ellenére az ország gazdasági teljesítménye minden alkalommal meghaladta az előre prognosztizált mértéket. 2019-től 2022-ig az egész világon végigsöpört a Covid-járvány, lezárultak az országhatárok, gyárak és üzletek mentek tönkre, munkahelyek szűntek meg.

Az emberek megsegítésére ezzel szemben mi lett volna akkor az óbudai baloldal megoldása?

Adóemelések!

Mert szerintük azzal lehet könnyíteni a lakosok terheit, ha a saját családjuk helyett az önkormányzatnak adják a megkeresett pénzüket. Szerintük azzal, hogy megemelik az önkormányzati lakások és az üzletek bérleti díjait, a közös költségüket, háromszorosára emelik az itt élők parkolási bérleteit és megemelik a parkolási díjakat, azzal igazából segítenek az embereknek. Hiszen tudjuk, ha hízik a polgármester és híznak az önkormányzati képviselők, akkor az végső soron az emberek közérzetét is javítani fogja. Régen sem volt ez másképp, már a mostani baloldali garnitúra elődpártjainak idején is az volt a fáma: „a konyak a dolgozó nép itala, melyet választott képviselői útján fogyaszt.”

Kizárólag a kormány által hozott törvény miatt nem sikerült az adóemelések egy részét megvalósítaniuk már a 2020-22-es években. Ha akkor nem született volna döntés az önkormányzati adók emelésének tilalmáról, keményen bevasaltak volna minden forintot a kerületben élőktől.

2019-óta semmi mást nem hallhatunk, csak és kizárólag azt, hogy ezt ezért, azt meg azért

nem lehet megcsinálni.

Mert a kormány minden pénzt elvesz, és minden önkormányzat tönkre fog menni. Mindeközben korábban soha nem látott összegekkel gazdálkodhattak 2019 óta minden évben. Óbudán az önkormányzat megtakarítása most is magasabb, mint bármikor korábban, ez pedig azért lehet, mert egyre több és több pénzt kapnak a központi költségvetésből. Ez a sokszorosan leszerepelt baloldal még hazugságokból is ennyire képes.

Ne legyünk azonban teljesen igazságtalanok: itt elsősorban az Óbudán regnáló és a többi budapesti, baloldali vezetésű önkormányzatról beszélhetünk. Magyarországon jelenleg 3 178 darab önkormányzat található, ebből mindössze 24 db Budapesten. A jelentős többség, nagyjából 3150 települési önkormányzat képes felfogni azt, hogy egy önkormányzat feladata nem az, hogy jól fizető pozíciókhoz juttassanak semmirekellő pártkádereket, tanácsadóknak fizessenek sok száz milliókat évente, vagy hogy a képviselőket gazdagítsák, hanem az adott településen élők mindennapjainak szervezése, az infrastruktúra fejlesztése, az alapvető ellátások biztosítása és a rászorulók támogatása. Akkor is, ha Covid-járvány van, vagy akkor is, ha éppen a brüsszeli szankcióknak köszönhetően az egekbe emelkedtek az energiaárak, amelyek rekordmértékű inflációt idéztek elő az egész világon.   

Budapesten ez valahogy nem megy a baloldalnak.

Itt mindig csak siránkozó kisasszonyok és kis(s)urak jutnak a választópolgároknak, akik jajgatnak és sopánkodnak, miközben papíron éppen azért lettek megválasztva, hogy megoldják a problémákat. Talán a XIII. kerület és dr. Tóth József polgármester számít ez alól kivételnek a fővárosban, aki 1994 óta tölti be folyamatosan a posztját. Tóth eddig minden kormányzattal képes volt együttműködni a kerülete érdekében, a napi politika helyett az angyalföldiekkel foglalkozik, ezért nem is nagyon akad kihívója az emberek szemében.

Óbudán december 31-én lejár az adóemelési tilalom, ezért 2023. január 1-től beindulhat a gőzhenger. Amit csak lehet, be fognak vetni, hogy megnehezítsék az emberek helyzetét. A mottó: minél rosszabb az óbudaiaknak, annál több pénz a saját zsebben. Mindenki kösse föl a nadrágot és készítse elő a pénztárcát, mert Kissék bendője telhetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr617963606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2022.11.04. 07:03:11

Ritka gusztustalan egy seggnyaló vagy, putyin-csicska.

nem benfentes 2022.11.20. 02:17:50

Ki várt mást? Az adóztatáson buktak meg 2010-ben, fejlődésképtelenek.. Feljesztésre ráfordítás kerek nulla!

Mesterséges Geci 2022.11.22. 03:19:21

@nem benfentes: seggfej, a kúrmányod kifosztotta az önkormányzatokat. Ezt miért is felejti el minden gyökér fideSSes következetesen?

nem benfentes 2022.11.23. 04:57:28

@Mesterséges Geci: Akkor mifaszért modósítják a kerületi költségvetést idén már 3x, a megnövekedett bevétel miatt? :-)

Mesterséges Geci 2022.11.23. 09:37:32

@nem benfentes: milyen megnövekedett bevételről hazudozol?

nem benfentes 2022.11.23. 23:53:36

@Mesterséges Geci: Okt 27-i testületi ülés , 1. napirendi pont!
süti beállítások módosítása