Semmittevéssel a postákért
2022. október 21. írta: Óbudai Hírek

Semmittevéssel a postákért

Az óbudai baloldal a cselekvés helyett ismét a semmittevést választotta. Nincs tárgyalás, átvállalás, segítségnyújtás, helyette aláírásgyűjtésbe kezdenek.

posta_semmitteves_1.pngAkik azt hitték, hogy Óbudán 2019 óta már minden lehetséges módozatot kimaxolt a baloldal, hogyan lehet elkerülni a tényleges munkavégzést, azoknak újabb példával szolgálnak Kiss László és bájos segítőtársai. Amióta a III. kerület a Gyurcsány-párt irányítása alá került, azóta mindent hallhattunk már, hogy egyes problémákat miért nem lehet megoldani, vagy legalább megpróbálni.

A baloldal pártjai egymást túllicitálva támogatják a brüsszeli energia-szankciókat, majd ártatlan szemmel vágják magukat áldozatpózba, hogy de hát ők nem akarnak ilyen drága fűtés ás villanyszámlát fizetni. Kissék kampányba is kezdtek, ahol egyesével hirdetik, mennyivel emelkednek az önkormányzati fenntartású intézmények energiaköltségei. Kicsi betűvel odaírják persze, hogy ez személyesen Orbán Viktor hibája, aki egyszemélyként határozza meg az áram és a földgáz világpiaci árait.

A szankciós energiaár robbanásnak köszönhetően a Magyar Posta is racionalizálásra kényszerül és ez bizony olyan posták ideiglenes bezárását vonhatja maga után, amelyek eddig alacsony ügyfélszámot és szolgáltatásszámot produkáltak. Óbuda-Békásmegyer sajátossága, hogy a magas lakosságszám mellett területileg is jelentős méretekkel rendelkezik, így az egy-egy városrészt eddig kiszolgáló posták megszűnése jókora távolság megtételére kényszeríti az adott körzetben élőket.

Mit tenne ilyenkor egy hatékonyan működő és az emberek érdekeit szem előtt tartó polgármester és önkormányzat? Megoldást keresne az emberek problémáira és felvenné a kapcsolatot a Magyar Postával, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy akár csúsztatott, vagy rövidített nyitvatartással, akár költségátvállalással a magas fenntartási költségek fennállásáig elérhető maradjon a postai szolgáltatás például Csillaghegyen.

Mit tesz ehelyett mindenki Kiss Lászlója? Amit mindig: semmit. Aláírásgyűjtésbe kezd a posták megmentésére. Ezt három másik képviselőjével hirdetésben is a lakosok tudomására hozza, hiszen, ha már dolgozni nincs hajlandóság, legalább a propaganda legyen rendben. Arról, hogy az aláírásokkal hogyan lehet majd kifizetni a posták fűtési költségeit, nem szól a hirdetés, de a baloldalon már egyáltalán nem szokás összefüggést keresni a tények között.

A szintén baloldali vezetésű IX. kerületben Baranyi Krisztina polgármester képes volt egyeztetni a Magyar Postával és közösen megoldást is találtak az Üllői úton lévő 100-as posta további működtetésére. Baranyiék azt kérték a Postától, hogy az önkormányzattal együttműködésben egy másik, közeli helyen nyíljon postai kirendeltség, telepítsenek csomagautomatákat, illetve a környező postákon történjen kapacitás- és szolgáltatásbővítés. „A Posta elfogadta a kéréseinket” – írta Baranyi a Facebook oldalán. Látható tehát, hogy ha van szándék a cselekvésre, akkor megoldás is várható.

Ne legyenek illúzióink, Kisséknek nem a megoldás az érdekük, hanem a hergelés. Déri Tibor, Újpest polgármestere, aki éppen a napokban hagyta el a Momentumot és csatlakozott a Demokratikus Koalíció (DK) frakciójához, ezt írta könnyes búcsújában a közösségi médiában: „a cél ugyanaz marad: leváltani a jelenlegi korrupt és alkalmatlan hatalmat.” A DK-nál tehát továbbra is szereptévesztésben vannak. Az önkormányzatokról szóló törvényben sehol sincs leírva az, hogy egy önkormányzat feladata lenne a mindenkori kormánnyal való hadakozás. Egy kerületet kellene vezetni és az ott élők számára könnyebbé tenni a mindennapokat, fejleszteni és gondozni a lakókörnyezetet, megoldást találni a felmerülő problémákra. Na épp ezek közül nem csinál egyet sem Kiss László és csapata immár 3 éve. Marad a politikai harc és a propaganda. Postára meg majd járunk máshova…

posta_semmitteves_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1617959786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2022.11.04. 07:04:35

Kicsi fideSSes, ki miatt kell bezárni postákat, műv.házakat stb.? Még véletlenül sem a gazdáid miatt, akik téged is pénzelnek, ugye?

nem benfentes 2022.12.18. 05:01:55

Deehogy is..tesznek ők nagyon is sokat a propaganda érdekében! Pl az TV zsebébe! Ezért adózik hiába a Csúcshegy városrész semmit sem kapva(se kuka,se pad..totál semmi a 100 éves lakóházaknak a közművesítetlen városrészen)!
süti beállítások módosítása