Választási törvényt sértett az Óbuda Újság
2022. március 26. írta: Óbudai Hírek

Választási törvényt sértett az Óbuda Újság

A Választási Bizottság megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda Újság megsértette a választási törvényt.

obuda_ujsag_torvenyseero.jpg

5 igen szavazattal, egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt. A botrányoktól hemzsegő, Kispestről szerkesztett lapban Szabó Tímea jogtalanul kapott előnyt a többi jelölthöz képest.

Az indoklás szerint az Óbuda Újság törvénysértést követett el, amikor  több lapszámban is egy oldalt biztosítottak Szabó Tímeának arra, hogy kampányát reklámozza. Az OEVB megállapította, hogy az Óbuda Újságban Szabó Tímea három lapszámban is kapott egy egyoldalas felületet, ahol véleményét megfogalmazhatta.

Az OEVB megkereste az Óbuda Újság főszerkesztőjét is, aki azzal próbált védekezni, hogy évek óta biztosítják a felületet Szabó Tímeának arra, hogy véleményét elmondhassa. Kampányidőszakban azonban Szabó Tímeára ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi jelöltre, ezért jogszabályt sértettek, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabónak, amelyet más jelölteknek nem.

A bizottság megállapította, hogy Szabó egyértelműen kampánycélra használta az újságot és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka.

A Választási Bizottság eltiltotta az Óbuda Újságot a további jogszabálysértéstől és kötelezte a lapot, hogy a határozat rendelkező részét a jogsértés közléséhez hasonló módon a legközelebbi lapszámban tegye közzé.

Az OEVB határozata itt olvasható: https://ujrainditjuk.hu/wp-content/uploads/2022/03/14_2022.03.25.-sz.-OEVB-hatarozat-Bus-Balazs-Kifogasa.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8317789860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása