Börtönbe mehet Kiss László polgármester?
2022. augusztus 04. írta: Óbudai Hírek

Börtönbe mehet Kiss László polgármester?

Az index készített interjút Demeter Szilárddal, aki az Óbudára tervezett kulturális fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Zichy kastély ügyében még a tárgyalások sem kezdődhettek el az önkormányzattal, mivel olyan rendőrségi nyomozás zajlik jelenleg, amelyben Kiss László polgármester is érintett lehet.15232346415_1a1ec0a910_c.jpg

Az index.hu cikkében két Óbudát is érintő fejlesztés került szóba, a Zichy-kastély és a Hajógyári-sziget. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, hogy a Hajógyári-sziget esetében a vagyonkezelő már elvégezte a papírmunkát, ezért megkezdődhetett a tulajdonba vétel és miniszteri ellenjegyzés után át is kerülnek a múzeumhoz az ingatlanok tulajdonosi jogai.

A Hajógyári-szigeten jelenleg felméréseket végeznek, átnézik a csatornázást, az áramellátást és az épületek statikai állapotát.  A mostani gazdasági helyzetben sajnos az várható, hogy a tervezett nagy ingatlanfejlesztés néhány évet csúszni fog, viszont a terület megnyitása a nagyközönség előtt hamarabb is bekövetkezhet, ugyanis tervben van, hogy a volt golfpálya teljes területét visszaadják a polgároknak szabadidős célokra. Ehhez megfelelő biztonsági intézkedésekre van szükség, például a kamerarendszer kiépítésére, mert nem szeretnék, ha a területen újra drogkereskedők jelennének meg.

A Zichy-kastéllyal kapcsolatban Demeter úgy nyilatkozott, hogy továbbra is vita tárgya, hogy az ingatlan mely részére vonatkoznak a III. kerületi önkormányzat használati jogai. Az erről szóló tárgyalások viszont még meg sem kezdődtek, ugyanis a főigazgató szerint rendőrségi nyomozás van folyamatban az óbudai önkormányzatnál, amelyben Kiss László is érintett lehet. „A kampányidőszakban nem szerettük volna ezt is témává tenni, most pedig azt várjuk, hogy lezáruljanak a rendőrségi vizsgálatok. Mindenféle furcsa ügyek bukkantak fel a kampánypénzek körül.” – fogalmaz a főigazgató. A riporter kérdésére, hogy ennek mi köze a Zichy-kastélyhoz, Demeter Szilárd a következőt mondta: „Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de ha véletlenül lecsukják a polgármestert, nehéz újrakezdeni a tárgyalásokat.”

Amíg tehát tart a nyomozás, a tárgyalásokat el sem lehet kezdeni, így Kiss Lászlóék sokadik zűrös ügye miatt a Zichy-kastély rekonstrukciója sem kezdődhet el egyhamar.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5617900715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.08.08. 12:31:05

Azért ha a fővárosi főépítésszel, a mai napon megtartott HÉSZ Fórum helyett olvashatunk valamiről, legalább megtudhatnánk valamit az írásból!

Mesterséges Geci 2022.09.28. 19:52:39

Remélem, valaki jelzi a polgármester úrnak a mocskolódásaitokat!
süti beállítások módosítása