Folytatják a választási csalás előkészítését Szabó Tímeáék
2022. március 17. írta: Óbudai Hírek

Folytatják a választási csalás előkészítését Szabó Tímeáék

Beazonosíthatatlan jelölteket delegáltak a kerületi szavazókörökbe és volt pártkatonákat a választási bizottságba Óbudán.valasztasi_csalas.jpg

Teljes a káosz a választások körül a III. kerületben. Az alkalmatlanságát jónéhány alkalommal bizonyító jegyző és a kesztyűbáb polgármester mindent eszközt bevetnek, hogy Szabó Tímea ne bukjon hatalmasat április harmadikán.

Az önkormányzatnál hosszú hónapok óta téma, hogyan fogják egyáltalán megoldani az áprilisi választások lebonyolítását. Kiss László polgármester áldásos munkájának köszönhetően az elmúlt két évben minden valamirevaló és tapasztalattal rendelkező önkormányzati dolgozó elhagyta a süllyedő hajót. A szakemberhiány miatt fordulhatott elő az is, hogy a legutóbbi testületi ülésen egy olyan szavazóköri delegált listát bocsátottak szavazásra, amely mindössze a delegáltak vezeték- és keresztnevét tartalmazta.   

A lapunk által megkérdezett választásokkal foglalkozó jogász szerint az elfogadás ilyen módja aggályos, ugyanis az előterjesztésből és az elfogadott határozatból azonosító adatok nélkül nem derül ki, hogy Kiss Béla valójában az a Kiss Béla, aki később a szavazókörben ténylegesen munkát fog végezni.

Korábban írtunk róla, hogy ebben a névsorban bukkant fel a bolsevik függetlenség egyik óbudai jelképének, Csala Péternek a neve is, aki a baloldal propagandistájaként és egy uszító Facebook csoport cenzoraként fogja megtestesíteni a függetlenséget a szavazókörben.

„Garantált” a függetlenség Szabó Tímea polgármesterének helyi választási bizottságában is, hiszen ki ne tartaná függetlennek azt a dr. Gőz Gabriellát, aki a 2019-es önkormányzati választáson a VIII. kerületi helyi választási bizottságban a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös delegáltja volt, vagy azt a dr. Prazsák Zoltánt, aki a 2010-es önkormányzati választáson Óbudán a 8. számú egyéni választókerületben a Magyar Szocialista Párt színeiben indult mint képviselőjelölt.

A beígért EBESZ megfigyelőknek tehát lesz dolguk Óbudán, ha tisztességes választásokat akarnak látni a III. kerületben. Szabó Tímea és Kiss László csak lejtős pályán szeretnek játszani, a valódi versenytől görcsbe rándul a gyomruk, sőt képviselő asszonynak olykor az arca is. Mindenkit arra biztatnánk, hogy éljen választópolgári jogával, nyitott szemmel, figyelmesen vegyen részt a szavazáson és ha bármi gyanúsat észlel a szavazókörben, azonnal jelentse már a helyszínen is a történteket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1017782244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannibal ante portas 2022.03.17. 14:26:36

Több évtizede vagyok szavazóköri delegált, sőt az utóbbi választásokon (országos, önkormányzati) szavazóköri elnök voltam, most kaptam egy értesítést, hogy a listában ugyan benne vagyok, de beosztást nem kaptam. És rajtam kívül még sokan mások is ezt a szöveget kapták. Nyilvánvalóan csalásra készülnek. Ezt csak úgy lehet megtenni, ha a számolónál golyóstoll van a számolásnál, és mondjuk egy másik jelölt mellé is X - et tesz, ezáltal érvénytelenné válik a szavazat. Nagyon oda kell figyelni, a saját lapokat először a saját delegáltaknak kell megszámolni, másrészt senki kezében nem szabad a számolásnál tollat hagyni.
süti beállítások módosítása