Három óbudai fejlesztés, amelyeket NEM Szabó Tímeának köszönhetünk
2022. április 01. írta: Óbudai Hírek

Három óbudai fejlesztés, amelyeket NEM Szabó Tímeának köszönhetünk

Két és fél évvel a 2019-es önkormányzati választások után még mindig az előző városvezetés által indított projektekkel döngeti a mellét Kiss László Szabó Tímea a választási kampány finisében.punkosd01.jpg

A képviselőasszonyt nem tántorítja el az sem, hogy az esélyes ellenfele, Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere, Bús Balázs indította útjára mind a Solymár utcai bölcsőde fejlesztését, mind a Táncsics park és a Pünkösdfürdői park megvalósítását. Nézzük részletesen az egyes projekteket:

Pünkösdfürdői park

277102992_4866752030112379_6250628057342098068_n.jpgSzabó ott páváskodott a park múlt heti átadásán a főpolgármester mellett, holott Tímeánknak ehhez a projekthez semmi köze nincs! A Pünkösdfürdői park Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Főváros közös projektje, még bőven 2019 előtt Tarlós István főpolgármestersége alatt kezdődött a tervezése és a kivitelezése. Utóbbi azóta is tart még, hiszen a park átadása minden bizonnyal csak Szabó képviselőasszonynak volt fontos a választások előtt, ugyanis az még nincs kész!

A parkokra vonatkozó szakmai protokollok szerint csak azt követően szokta a kivitelező átadni a megrendelőnek a munkaterületet és készre jelenteni a munkát, miután a területen az első fűnyírás már megtörtént. Pünkösdfürdőn ezzel szemben nemhogy nyírás nem volt még, de fűnek sem látjuk nyomát. Ez csak azért probléma, mert ha a nap süt, akkor a park használói a portól szenvednek, ha pedig esik, akkor a sártól. Kommunikációjában a Főváros is elismerte, hogy zöld csak 2-3 hónap múlva lesz a terület, akkor pedig mire fel a nagy sietség. Ahhoz pedig, hogy Kabul rózsáját zöldnövénynek lássa a parkot átadó Karácsony polgármester, elég sokat kellett szívnia a hírek szerint Szabó Tímea kampánypénzeihez tapadó fehér porból.

Solymár utcai bölcsőde

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Bús Balázs vezetésével még 2018-ban döntött a Faluház mögötti bölcsőde korszerűsítéséről. A projekthez a Belügyminisztérium és a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium pályázatain hozzá is jutott az önkormányzat a szükséges több mint 300 millió forintos forráshoz. A kisgyermekek színvonalas elhelyezését szolgálja a teljeskörű konyhafelújítás, a homlokzati korszerűsítés, a csoportszobák nyílászáró-cseréje, elektromos- és esztétikai felújítása, valamint egy új épületrészben két új csoportszoba létesítése. Többszöri csúszás után ez a projekt is pont a választási kampányban készült el, miközben a befejezés tervezett dátuma még 2021-ben lett volna esedékes.

Táncsics park

A parkfejlesztés az előző városvezetés által közösségi tervezéssel 2014-ben elindított Szociális Városrehabilitáció Békásmegyeren című projekt része, a komplex program magában foglal a parkfejlesztésen kívül szociális, egészségügyi, munkaerőpiaci, jogi és prevenciós elemeket, valamint önkormányzati bérlakások felújítását és energetikai korszerűsítését is. Szabó Tímeáék azonban a programot folyamatosan elhalasztották, ezért húzódott el két évvel a park eredetileg 2020-ra tervezett befejezése. A parkfejlesztés ugyanis már 2019-ben elindult, ahogyan a futókör is elkészült a tervezett időben, még abban az évben.

Mindhárom példán jól látható, hogy az elmúlt két és fél évben semmi nem történt Óbuda-Békásmegyeren, miközben a városvezetés, Kiss Lászlóval az élen, Szabó Tímea bábáskodása mellett a mai napig a Bús Balázs és Tarlós István által megkezdett fejlesztéseket valósítja meg azoknak a támogatásoknak köszönhetően, amelyeket még elődjeik nyertek el a kerület számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr417794315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.05.30. 09:38:30

A Mocsáros beépül, ez már ma is látható. A Csúcshegyről ez durván felháborító az ellátatlanság mellett. www.facebook.com/groups/881517161996196/posts/2184572801690619
süti beállítások módosítása