Az elbaltázott krumplivásár után itt a piaci áron „osztott” alma
2022. október 11. írta: Óbudai Hírek

Az elbaltázott krumplivásár után itt a piaci áron „osztott” alma

Kiss László polgármester nem tud leszállni a végzetébe robogó gyorsvonatról. A legutóbbi kínos krumpli-akció után most teljes árú almát kínálnak „kedvezményesen.”

obudai_hirek_alma_2022_kiss_laszlo.jpgA jobb sorsra érdemes Óbuda újságban egymást érik az önkormányzat baklövéseit palástolni próbáló ilyen-olyan osztogatási akciók. A legutóbbi, harmadjára is befuccsolt krumpliosztást még ki sem heverte Óbuda lakossága, máris itt a következő: a „kedvezményes almavásár”.

Az újságban frissen megjelent tájékoztató szerint október 29-én Kiss László és sokat bizonyított csapata újra lecsap és becsap, most a kerület két pontjára ügyetlenkednek össze egy almavásárt. Az akcióban - természetesen csak és kizárólag előzetes regisztráció után – mindenki 2500 Ft-os egységáron juthat hozzá egy vagy több papírtáskányi almához. Az egységcsomagok 7kg almát rejtenek, így könnyedén kiszámítható, hogy egy kilogramm almát 357 Ft-os áron kínálnak „kedvezményesen.”

Mivel a polgármester pártlapja egyértelműen kiemeli, hogy egyenesen a termelőtől érkezik a gyümölcskészlet, utánajártunk, mennyibe is kerül, ha termelőnél vásároljuk az almát, az önkormányzat kihagyásával.

Aki egyetlen Kiss-féle intézkedést is átolvasott már életében, az nem fog meglepődni, de még internetes webshop közbeiktatásával is 40-140 Ft-tal olcsóbban lehet megvásárolni az alma kilóját, mint amennyiért mindenki polgármestere kínálja az óbudaiaknak. Termelői piacon értelemszerűen ennél is olcsóbban válogathat mindenki kedvére.

obudai_hirek_alma_2022.jpg

Válogathat, ugyanis, ha az ember pénzt fizet valamilyen gyümölcsért, azt általában önmaga választhatja ki, forma, méret és tetszés szerint, nem pedig ömlesztve kapja egy átláthatatlan papírzacskóban.

Az ár tehát finoman szólva sem nevezhető kedvezményesnek, de a haszon egész biztosan nem fog kárba veszni. Lehet belőle újabb propagandaanyagot nyomtatni a polgármester jóllakott arcképével. A legutóbbi tejfölös krumplilevesből sajnálatosan a krumplit ki kellett hagynia a rászoruló óbudaiaknak, pedig Kiss László szellemi elődje, az elődpárt elődpártjának egykori vezetője is megmondta: „a krumplileves, az legyen krumplileves!” Az elbaltázott krumpliosztás után remélhetőleg most az almáspite recept mellett almához is juthatnak azok, akik nem a piacon, hanem inkább az önkormányzat szervezésében kívánjak megvenni a kompótnak valót.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4717952292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása