Akasztás és parcellázás - vizsgálat indul Óbudán
2022. március 10. írta: Óbudai Hírek

Akasztás és parcellázás - vizsgálat indul Óbudán

A Fidesz javaslatára rendkívüli testületi ülésen tárgyalják az óbudai főkertész nyilvános akasztásra buzdító kijelentését, valamint a Mocsáros-dűlő bérbeadását. akasztas_es_parcellazas.jpg

Vizsgálatot indítanak az óbudai képviselők Kerényi-Nagy Viktor, Óbuda főkertészének közösségi médiában tett nyilvános akasztásra buzdító bejegyzése miatt. Emlékezetes, hogy néhány hete az akasztásos botrány miatt került be Óbuda az országos médiába, amikor Facebook oldalán nyilvánosságra hozta Kiss László főkertésze, hogy milyen elképzelései lennének emberek kivégzéséről.

A botrányos eset óta sem Kiss László, sem a kerület jelenlegi országgyűlési képviselője, a háborút is támogató Szabó Tímea nem határolódott el a főkertész kijelentésétől, sőt Kerényi-Nagy Viktor a mai napig megtarthatta munkáját az önkormányzat alkalmazásában.

Nem volt további szankciója annak sem, hogy a főkertész posztját több önkormányzati vezető is lájkolta, többek között Halmai Róbert, aki pártpolitikusként a Momentum pártközpontjává alakította az Esernyőst, a kulturális élet korábbi központi helyét, és Kléner Katalin is, aki még ma is a polgármesteri kabinet tagja.

A hallgatásnak és a sunnyogásnak igyekeznek most véget vetni a képviselő-testület tagjai azzal, hogy állásfoglalásra kényszerítik a polgármestert és így talán Szabó Tímeát is azzal kapcsolatban, hogy az ilyen önkormányzati tisztviselőket meddig tűrik meg a hivatalban.

„A közszolgálati tisztviselő nem tanúsíthat olyan magatartást, amely közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére. A köz szolgálata nem merül ki a tisztviselő elé kerülő ügyek akár rutinszerű, akár speciális szakértelmet igénylő elintézésében, hanem a tisztviselőnek az is kötelezettsége, hogy környezetében megtestesítse az állami hatalmat, képviselje annak méltóságát. A tisztviselői hivatás ellátásához az igazgatási hozzáértésen felül a viselkedés, a magatartás általános normáit meghaladó követelményeknek való megfelelés is szükséges. A tisztviselőnek nem csak a hivatali munkájával, hanem a magánéletében tanúsított magatartásával is elő kell segítenie a közigazgatásról alkotott kedvező társadalmi megítélés kialakulását.” – idézet az előterjesztés szövegéből.

Ami biztos, hogy ilyen alakoknak semmi keresnivalójuk a közéletben és köztisztviselői pozíciókban. Végre lehetne következménye egyszer valaminek a DK és Szabó Tímeáék háza táján is.  

A rendkívüli testületi ülés másik napirendi pontja az általunk is megírt zuglói alapítvány megjelenése a Mocsáros-dűlőn. A képviselők azt szeretnék elérni, hogy a Karácsony Gergely (aki Szabó Tímea pártelnöktársa) által egyszemélyi döntéssel átengedett terület haszonkölcsönbe adását vonják vissza. A Mocsáros kálváriájáról számos cikkben beszámoltunk. Miután Kiss László beépítési botrányát követően a baloldali koalícióhoz tartozó képviselők is kénytelenek voltak megszavazni Bús Balázsnak azt a javaslatát, amely a szándékosan kivett 30 hektáros területet is védelem alá helyezi, pár hét sem telt el és kerítéssel vettek körbe a Mocsáros-dűlő egy másik jelentős területét egy zuglói lovasiskola számára.

A környéken lakóknak érthető módon már elegük van a Szabó, Kiss, Karácsony tandem tevékenységéből, hiszen a megkérdezésük nélkül, a hátuk mögött bukkannak elő újabb és újabb ügyek, amelyek veszélyeztetik Óbuda egyik legjelentősebb zöld területét.

Erre reagálnak most a kerület polgári képviselői. Határozatban szólítanák fel a Fővárosi Közgyűlést, hogy a Mocsáros-dűlő egy részének haszonkölcsönbe adását és a Zabszalma Alapítvánnyal megkötött együttműködési megállapodást vonják vissza, tekintettel arra, hogy az érintett lakossággal nem folytattak le konzultációt, valamint a döntés hatására a zöldfelület jelentősen csökkenne és megindulna a Mocsáros feldarabolása, kiparcellázása.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4217777046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása