Újabb hazugságra derült fény a Mocsároson
2021. június 08. írta: Óbudai Hírek

Újabb hazugságra derült fény a Mocsároson

Karácsony Gergely és Kiss László elkezdték felparcellázni a Mocsáros-dűlőt. Folytatódik a baloldali ingatlanmutyi Óbuda legjelentősebb zöld területén.

mocsaros1.jpg

Ahogyan arról korábban több országos médium is beszámolt: Magyar Nemzet, index, a főváros 268 ezer négyzetmétert jelölt ki a Mocsároson, ahol lakóparkok és irodaházak építésével szeretnének bevételhez jutni a természeti terület kárára. A beépítés terve óriási lakossági felháborodást váltott ki, a zöld álca mögé bújó baloldali vezetők nem győzték megmagyarázni saját sajtóorgánumaikban a megmagyarázhatatlant, láthatóan kevés sikerrel.

A Mocsáros-dűlőért aggódók számára azonban nem szolgálhatunk jó hírekkel, ugyanis újabb fejezetéhez érkezett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László természetkárosító politikája: egy áprilisi döntés értelmében a Mocsáros 2,5 hektáros területét adták bérbe fű alatt, pályázat nélkül és ingyen egy zuglói alapítványnak.

 mocsaros_1.png

Karácsony Gergely április 25-én meghozott döntése értelmében tehát újabb 2,5 hektárt kerítenek el, parcelláznak ki a zöld területből. Utánanéztünk a szerződésben említett Zabszalma Alapítványnak is. Az alapítvány alapító okirata szerint a lovassport eszközeivel hátrányos helyzetű, akadályozott, illetve fogyatékkal élő gyermekek fejlesztését és rehabilitációját végzik. Népszerűsítik „a lovassportnak az egészségmegőrzésben, egészségnevelésben és egészségfejlesztésben betöltött szerepét; tevékenységének eredményeit a nyomtatott, az elektronikus és az internetes sajtó útján nyilvánosságra hozza, szakmai konferenciákat szervez és támogat; együttműködik a hasonló célú magyarországi és külföldi civil vagy más szervezetekkel.”

A határozatból kiderül, hogy a lovassport Mocsáros-dűlőre telepítésével járó ingatlanfejlesztést mobil infrastruktúrával oldanák meg. Az összes szükséges létesítményt (mosdó, öltöző, közösségi tér, lovak elhelyezése) konténer rendszerben képzelik el. Fontos kiemelni, hogy a Mocsáros-dűlőn jelen pillanatban nem áll rendelkezésre ehhez szükséges közműszolgáltatás.

A kerületi dk-s vezető, Kiss László, aki amellett, hogy polgármester, fővárosi képviselő is, mélyen hallgat az ügyben. A döntés nyilvánosságra kerülését követően a környéken élők érthető módon felháborodtak, félnek a portól, zajtól, növekvő forgalomtól és a megszűnő zöld területtől. A tiltakozások miatt azonban a polgármester is kénytelen lesz megszólalni és elmagyarázni a helyieknek, hogy miért nem képviselte az itt lakók érdekeit és hogyan lehet az ő megkérdezésük nélkül bármilyen, az érdekeiket sértő döntésekhez hozzájárulni.

 mocsaros2.jpg

A lovas funkció következtében ugyanis a zöld terület pusztulni fog, homokot hoznak a mostani kaszáló helyére, a terület el lesz kerítve, a környéken élőktől el lesz zárva, konténereket, rendezvénysátort tesznek a területre. A jövőben a parkolást és a közművesítést is meg kell oldani, ami előkészítése lehet a korábban bemutatott lakópark építésének.

 mocsaros_3.jpg

Karácsony Gergely döntése, Bardóczi Sándor, Szabó Tímea és Kiss László asszisztálása mellett továbbá azért is érthetetlen, mert a területre telepíteni kívánt lovas funkció pár száz méterrel a Mocsáros-dűlőtől, az út túloldalán, az 1987 óta Óbudán működő Aranypatkó Lovardában a természeti terület tönkretétele nélkül biztosítható lenne. Kíváncsiak várjuk, most milyen kommunikációs trükkel fogják magyarázni, hogy újabb 2,5 hektárt kell a közösség elől elzárni és letarolni a Mocsároson.

 mocsarpos_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316586272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.02.22. 05:48:52

Az álzöld politika kétélű bunkósbotja a 100 éve ellátatlanul lakott Csúcshegy helyett ide fog közműkapacitást biztosítani. A Zkp. övezetben vendéglátó építményeket is enged az OTÉK, 7.5m magassággal. Az 3 szint tetőterasszal. Az L5 meg eleve lakóövezet!
süti beállítások módosítása