Összefogtak a civilek az óbudai önkormányzat ellen
2021. május 31. írta: Óbudai Hírek

Összefogtak a civilek az óbudai önkormányzat ellen

Nem az önkormányzat elképzelései szerint alakult a lakossági fórum a Vitorla utcai park ügyében.

obudai_hirek_romai_kapuja_lakossagi_forum_1.jpgMint arról korábban beszámoltunk, a Nánási út és a Vitorla utca sarkán található park kereskedelmi hasznosítására írt ki pályázatot a kerület DK-s vezetése. Nem ez az első eset, korábban a Penny Market szeretett volna élelmiszer áruházat építeni a frekventált helyen lévő telekre, azt azonban a Tarlós István, majd a Bús Balázs vezette önkormányzat sikeresen megakadályozta.

A mostani pályázat nyilvánosságra kerülése is hatalmas felháborodást okozott a kerületi civil szervezetek és környéken lakók körében. A tiltakozás egyik formája a hétfő estére összehívott lakossági fórum volt, amely az önkormányzat részéről előzetesen elmulasztott egyeztetést hivatott pótolni. A fórumot bár próbálták csendben és szűk körben megtartani, a hírverés hatására közel 150 ember gyűlt össze, hogy elmondhassa véleményét a park jövőjéről. A gyűlésen egyértelműen kirajzolódott, hogy a helyi lakosok nem szeretnék, hogy beépítsék akár csak egy kis részét is a Nánási- Vitorla utca sarkán található zöld területnek. 

Az önkormányzat részéről a polgármester helyett delegált Czeglédi Gergő alpolgármester elmondta, hogy gazdasági okok miatt szeretnék megpályáztatni a területet, ugyanis a kerület pénze elfogyott és a továbbiakban nem kívánják fenntartani és gondozni a Vitorla utcai parkot.

A kereskedelmi hasznosítás célja, hogy a majdani nyertes pályázó havi bérleti díjából fedezné az önkormányzat a maradék zöld terület karbantartását. 

A lakosok egyértelműen kifejezték, hogy nem értenek egyet az önkormányzat logikájával, azt szeretnék, hogy vonják vissza a pályázatot és az önkormányzat lássa el feladatát és végezze el a terület karbantartását. 

Egy helyi civil szervezet, a Rómaifürdő SE a mai napon nyílt levelet írt a kerület DK-s polgármesterének, amelyben felajánlották, hogy örökbefogadják a területet és saját költségen vállalják a park gondozását. Erre a felajánlásra a fórumon Gyepes Ádám, a sportegyesület tagja azt a választ kapta a megjelent alpolgármestertől, hogy a civil szervezet is indulhat a pályázaton, amennyiben vállalja a pályázati költségeket. Az sokak számára nem volt világos, hogy hogyan indulhatna egy civilekből álló szervezet örökbefogadási szándékkal egy kereskedelmi pályázaton és hogy a park fenntartási költségei mellett miért akar még további díjat beszedni tőlük az önkormányzat.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616578420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása