Rágalmazásért elítélték Szabó Tímeát
2022. október 18. írta: Óbudai Hírek

Rágalmazásért elítélték Szabó Tímeát

Összesen közel 8,5 millió forint megfizetésére ítélte Szabó Tímeát a Fővárosi Törvényszék. A sérelemdíj megfizetése mellett Facebookon közzétett bocsánatkérésre kötelezték, valamint eltiltották a további jogsértéstől.

szabo-timea-obudaihirek.jpgBírósági meghagyásban állapította meg a Fővárosi Törvényszék, hogy Szabó Tímea az áprilisi országgyűlési választási kampány során súlyosan megsértette Bús Balázs, volt polgármester jóhírnévhez és becsülethez fűződő jogait.

A bírósági meghagyásra azután került sor, hogy Bús Balázs feljelentette a kerület jelenleg is mandátummal rendelkező országgyűlési képviselőjét, mert a kampány során olyan vádakat fogalmazott meg ellene, amelyek egyértelműen túllépték a politikai adok-kapok írt és íratlan szabályait. A feljelentést követően a parlament döntött Szabó mentelmi jogának felfüggesztéséről, így ellene megindulhatott a bírósági eljárás. A vád közlése után rendelkezésre álló idő alatt Szabó nem élt a védekezés lehetőségével, ezzel mintegy beismerte tettét, így a törvényszék bírósági meghagyásban kötelezte közel 7.9 millió Ft sérelemdíj, 190 ezer Ft perköltség, valamint 470 ezer Ft illeték megfizetésére.

Szabó hátterét ismerve, ez csupán aprópénznek számít a hárombetűs szervezetek számára, az valószínűleg sokkal jobban fáj Kabul és Óbuda hírhedt asszonyának, hogy a jogsértéshez hasonló módon, a saját Facebook oldalán kötelezte a bíróság bocsánatkérésre. Szabó Tímea sosem a józan belátásról volt nevezetes, így őszinte kíváncsisággal várjuk, hogyan és miként fog eleget tenni a bűnei beismerésének és erre milyen reakciók érkeznek majd a követőtáborától?

A mostani döntés után a képviselő asszonynak kivételesen figyelnie kell arra, mit mond a bocsánatkérés során, ugyanis a bíróság a további jogsértéstől is eltiltotta, így annak megszegése esetén további súlyosabb büntetésre is számíthat.

Bús Balázs a III. kerület egykori polgármestere a megítélt sérelemdíj összegét teljes egészében a Szent Miklós Kollégium és Gyermekotthont támogató Miklós téri Gyermekekért Alapítvány javára ajánlotta fel.

Bús Balázs lapunknak elmondta: „Elfogadhatatlan, hogy politikusok a mentelmi joguk mögé bújva, másokat következmények nélkül bűncselekményekkel vádoljanak, és ezzel folyamatosan megsértsék a személyiségi jogaikat”.

A Fidesz III. kerületi szervezetének közleménye itt olvasható: https://ujrainditjuk.hu/bus-balazs-elso-fokon-pert-nyert-szabo-timea-ellen/

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3717957414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása