A DK-s polgármester kivezényelte az óbudai óvónőket, és maga ellen tüntetett
2022. október 25. írta: Óbudai Hírek

A DK-s polgármester kivezényelte az óbudai óvónőket, és maga ellen tüntetett

Kiss László együtt tüntetett saját maga ellen az óbudai óvodapedagógusokkal. Miután rájöttek, hogy az óvodák fenntartója az önkormányzat, rendeletben hoznak döntést, hogy kifizessék az óvónőknek a sztrájk miatt kiesett bérét.

lenin.jpgKibogozhatatlanul belegabalyodott Kiss László és az óbudai baloldal a pedagógustüntetésekbe. Országosan az látható, hogy a Demokratikus Koalíció minden eszközzel igyekszik rátelepedni a tanárok béremelést követelő megmozdulásaira. A DK, amelynek elnöke az a Gyurcsány Ferenc, akinek miniszterelnöksége alatt több mint 14.000 tanárt tettek az utcára és több mint 100 iskolát zártak be, valamint 748 iskolát szüntettek meg azzal, hogy azokat beolvasztották más intézményekbe. A döntéseknek „köszönhetően” 1000 településen szűnt meg a helyi iskola.

Most élősködőként Gyurcsány és pártja állnak oda bárgyú vigyorgások közepette a pedagógussztrájkokban résztvevők mellé, amivel annyit sikerült elérniük, hogy folyamatosan apad a támogatók száma, mert a jóérzésű, tisztességes tanárok sem akarják magukat összegyurcsányozni.

Észrevehetnék, hogy az erre fogékony oktatók hergelésével is maximum akkora tömeget sikerült összeverbuválniuk az elmúlt hetekben, mint amennyit korábban egy bármilyen másik baloldali hisztériatüntetésre. Pedig a pedagógusok előtt most itt lehetett volna a lehetőség, hiszen az orvosokhoz hasonlóan az ő fizetésemelésüket is alapvetően támogathatónak tartotta a közvélemény. A bukott baloldalhoz dörgölőző vezetőik azonban mindenáron politikát akartak belőle csinálni, aminek az lett az ára, hogy ismételten kettéosztották az országot.

Kiss László óbudai polgármester szokásához híven rátett még egy lapáttal és tovább rontott a kialakult helyzeten. A sztrájkolók támogatására kivezényelte az óbudai óvodák dolgozóit is, hogy együtt tüntessenek a közoktatásban dolgozókkal. Annyit felejtett el mindössze, hogy az önkormányzati óvodák közalkalmazottjainak nem a kormány, hanem ő biztosítja a fizetését, így a lehetséges béremelését is. Előállt tehát az a szürreális helyzet, hogy Kiss az óvónőkkel és a tanárokkal együtt tiltakozott saját maga ellen.

A nagy vehemenciát követően bizonyára szólhattak Kiss elvtársnak is, hogy ez nem lesz jó, hiszen saját maguk ellen sztrájkoltatják az óvodai dolgozókat, akik ráadásul a megtagadott munkavégzés miatt munkabérük egy részéről is kénytelenek lemondani. Az elbaltázott helyzet kezelésére fondorlatos megoldást eszelt ki a krumpli nélküli tejfölös krumplileves megálmodója: a következő testületi ülésen rendeletet kell hozni, hogy kifizetik az óvónők sztrájk miatt kiesett bérét. Azt a kiesett bért, amit az önkormányzatnak, mint fenntartónak kellett volna kifizetnie akkor is, ha nem veszi rá a saját dolgozóit a munka megtagadására.

310964645_528051435798674_8112524710852895904_n.jpg

Csak, hogy egyértelmű legyen: a polgármester, az óbudai költségvetésből az óvodai dolgozók melletti kiállásra hivatkozva kifizeti azt a pénzt, amit a sztrájkhoz való csatlakozás miatt nem kaptak meg. Azt a pénzt, amit akkor is neki, mint munkáltatónak kellett volna kifizetni, ha semmiféle sztrájkban nem vesznek részt. Akik a béremelésüket jogosan attól a Kiss Lászlótól követelhetnék, aki még a bérpótlékuk emeléséről sem akart hallani, majd 10 ezer forinttal szúrta volna ki a szemüket. Kissnek ezen receptjétől talán még a krumplilevesnél is jobban felfordul az ember gyomra. Egy valamire mégis jó az óbudai baloldal, pontosan megmutatják, mennyire gátlástalanul használnak fel bárkit, hogy a főnökpárosnak, a Gyurcsány-Dobrev házaspárnak megfeleljenek.

A kormány egyébként már október elején közölte, hogy egyetért a pedagógusok követeléseivel, és céljuk, hogy 2025-re a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok. Ezért jövőre csaknem 21%, 2024-ben 25%, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés a bejelentett tervek szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2017962738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.11.20. 02:16:23

Legalább csinált valamit,de vajon ha távoznia kell ki fogja egy ilyen zsani osztályába járatni a gyerekeit, most, hogy megismerhette ország világ?
süti beállítások módosítása