Kivágták a békásmegyeri óvoda hatalmas fáját - fotók
2022. szeptember 27. írta: Óbudai Hírek

Kivágták a békásmegyeri óvoda hatalmas fáját - fotók

Előzetes tájékoztatás nélkül kivágatta a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvodájának kertjében álló több 100 éves ősfát Kiss László polgármester.

002_2.jpgFűrészelés hangjára ébredhettek a Medgyessy Ferenc utcai óvoda környékén élők a napokban, ugyanis minden előzetes értesítés nélkül favágók jelentek meg az utcában fekvő óvoda udvarán és hosszas munkavégzés után elpusztították az óvoda egyik réges-régi jelképének számító hatalmas, több 100 éves ősfát.

Egy közelben lakó levélben írta meg szerkesztőségünknek, hogy elborzadt, amikor meglátta a fakivágást, hiszen ez a fa már akkor is az udvar dísze volt, amikor még ő járt a Medgyessy Ferenc utcai óvodába. Az azóta eltelt közel 50 év alatt számtalan békásmegyeri kisgyermek élvezhette a fa hűsítő árnyékát és zárhatta szívébe az óvoda udvarának egyik meghatározó lakóját.

Az elkeseredett lakó képeket is csatolt leveléhez, amelyek alapján a fa nem látszik sem odvasnak és betegség jeleit sem lehet felfedezni. Ezért is érthetetlen, hogy miért pusztították el ilyen hirtelen és bejelentés nélkül az egészségesnek tűnő fát, hiszen ilyen helyzetben általában a visszavágást szokták alkalmazni.

A fakivágás kapcsán megkerestük az óbudai Polgármesteri Hivatalt. Kérdéseinkre, hogy milyen indokból kellett a több 100 éves ősfát teljesen letarolni, ki adott erre engedélyt és miért nem kommunikálták a fakivágást egyik önkormányzati felületen sem? - semmilyen válasz nem érkezett.

Nem először számolnak be hasonló fapusztításokról olvasóink. Rendszeresek a panaszok a pusztuló óbudai zöld területekről. Érdemes felidézni a Szentendrei úti fák választások utáni azonnali kivágását, a Római-parton lévő önkormányzati telkeken végzett több száz fa kiirtását, vagy legutóbb a Pók utcai fasorról érkező elkeserítő híreket is. Kiss polgármester naponta számol be jelentéktelen dolgokról közösségi médiaoldalán, de a fakivágások bejelentése rendre elmarad. Egy biztos, az óbudaiaknál már egyértelműen kiérdemelte

a legtöbb fát elpusztító polgármester

nem kifejezetten megtisztelő címét.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5317940906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2022.09.28. 19:48:11

Persze. Csak úgy, hobbiból kivágták. Tüzelőnek. Barom.

Mesterséges Geci 2022.09.28. 19:51:13

Esetleg annak járj utána, baromarc, hogy az újpesti atlétikai stadion kerítése mellett álló nyárfákat (jegenyéket) miért vágatták ki az elvtársaid! Ja, az nem számít, mert fideSSesek műve volt.
süti beállítások módosítása