Védjük meg az Óbudai Judo Clubot!
2020. október 27. írta: Óbudai Hírek

Védjük meg az Óbudai Judo Clubot!

Újabb ingatlanmutyi jelei mutatkoznak: a Barátság Parkra tenné rá a kezét a baloldal! Sóstó után itt a folytatás.

obudai_judo_club_dojo.pngA Barátság Szabadidő Park hátsó szegletében, a Farkastorki útról nyílik az Óbudai Judo Club telephelye. A sokszáz kerületi gyereknek és felnőttnek sportolási lehetőséget biztosító, kiemelkedő eredményekkel büszkélkedő egyesületnek ezúttal veszélyben van a fennmaradása.

A klub immár 20 éve használja és gondozza az önkormányzat tulajdonában álló területet és épületeket, a szerződésük azonban idén szeptember 14-én lejárt. Azóta, ahogy az október 29-i testületi ülésre készült előterjesztés fogalmaz, az évtizedes múltú, sikeres sportegyesület „jogcím nélküli használója” lett az ingatlannak. Az előterjesztés, amelyet vélhetően megszavaz majd a baloldali többség, pályázat kiírását jelöli ki az a terület bérbeadására, minimálisan havi 730 ezer forintos bérleti díjjal (irányár, több lehet), ami egy sportegyesület számára megfizethetetlen.

Vagyis a kerületvezetés ahelyett, hogy értéket látna az egyesületben, amely magas színvonalon biztosit sportolási lehetőséget kerületi gyerekeknek és felnőtteknek, és meghosszabbítaná az ingatlanhasználati megállapodást, egyértelműen ki akarja ebrudalni a sportolókat a területről.

Írja alá az Óbudai Judo Club telephelyének fennmaradásáért indított online petíciót >>>

Nehezen tudunk más indokot elképzelni, mint azt, hogy a Sóstói tábor után a Barátság Szabadidő Park (Óbudai Szabadidőpark) is felkerült a baloldali haverok képzeletbeli (?) kívánságlistájára.

Az nem kérdés, hogy a civilellenes városvezetés ki akarja semmizni a sportolókat, ennek a jelei már akkor látszottak, amikor az idei költségvetés megvonta az egyesülettől a korábban biztos, tervezhető működést biztosító támogatást, sok más civil szervezethez hasonlóan.

Csak a motiváció nem látszott még tavasszal: a Barátság Szabadidő Parkot szemelhette ki Szabó Tímea és Kiss László baloldali haveri köre, az Óbudai Judo Club által eddig bérelt helyiségekkel együtt, hogy vélhetően egy új luxuslakópark épülhessen a judo klub, az Óbudai Strand és a napközis tábor helyén.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9616260056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása