Elhunyt a Római-part törzsfőnöke, Horváth „Indián” Pál
2022. február 23. írta: Óbudai Hírek

Elhunyt a Római-part törzsfőnöke, Horváth „Indián” Pál

Horváth „Indián” Pál kiemelkedő résztvevője volt a Római-part sportéletének, nevéhez fűződik a jelenkori Római gálya megjelenése is a Dunán, ami sok ezer gyermeknek és felnőttnek szerzett örömet és teremtett lehetőséget – ha csak rövid időre is - a Dunával való kapcsolatra.

indian.jpg

Több évtizedes munkája, szenvedélye köti Óbudához, a Római-parthoz. Az Óbudai Sportgyesület elnökeként a vízi túrázást, a vízi élet népszerűsítését vállalta fel. Ehhez - az elmúlt közel harminc évben - kiépített egy olyan római-parti vízi bázist, ahol otthonra találhatnak a kenuzás, vízen járás szerelmesei.

Tekintélyes hajó- és eszközparkot hozott létre, hogy évről-évre több száz ember lehessen részese egy-egy vízi kalandnak. Táborok, túrák szervezésével csábított egyre több, erre fogékony érdeklődőt a Dunára. Az utánpótlásról sem felejtkezett el: egyesülete bekapcsolódott az iskolai rendszerű vízi sport oktatásba, irányításával sok-sok fiatalt képeztek ki kenu-kormányosnak. A Rozgonyi Piroska utcai vízi telepen tavasztól őszig jönnek-mennek emberek, gyülekeznek a vízre készülődők, indulnak, érkeznek a túrák, gyerekek százai érkeznek kisebb nagyobb csoportokban, hogy megízleljék a kenuzás szépségét, és elsajátítsanak egy-két lapátforgatási technikát… igazi, „régi rómais” hangulatú hely, éppen olyan, amit Horváth „Indián” Pál valamikor megálmodott. Nevéhez fűződik a jelenkori Római gálya megjelenése is a Dunán.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5417754702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása