Bérlakásprogramból bérlakásátverés Óbuda-Békásmegyeren
2021. szeptember 02. írta: Óbudai Hírek

Bérlakásprogramból bérlakásátverés Óbuda-Békásmegyeren

fortepan_191285.jpg2019-ben a korábbi, Bús Balázs vezette önkormányzat - egyébként baloldali kezdeményezésre – elindított egy bérlakásépítési programot a III. kerületben. Ennek eredményeként több 100 új, szociális bérlakás épült volna a pünkösdfürdői ideiglenes piac helyére. A 2019-es választások után a hatalmat átvevő, Gyurcsány Ferenc és Szabó Tímea által irányított új vezetés megváltoztatta és átalakította az elfogadott programot, aminek következtében az újonnan kiírt pályázat alapján mindössze 15 lakás kerül az önkormányzat tulajdonába. A Gyurcsány és Szabó nevével fémjelzett DK-s önkormányzat tehát egy több száz lakásos társasházra írt ki pályázatot úgy, hogy mindössze 15 lakást tarthat meg ebből a városrész. Mindeközben pedig szinte minden hónapban ennél több üresen álló önkormányzati bérlakást adnak el mindenféle ésszerű magyarázat nélkül.

Milyen bérlakásprogram az, aminek következtében nem növekszik az önkormányzati lakásállomány, hanem csökken? A válasz: baloldali. A szociális érzéketlenségéről számos alkalommal tanúbizonyságot tévő Szabó Tímea és városházi embere, Kiss László ugyanis egy újabb baloldali mítosz koporsójába veri be éppen az utolsó szögeket. A 2019-es önkormányzati összgyurcsányista kampány egyik központi eleme volt a bérlakások megőrzése és építése Óbuda-Békásmegyeren, azonban első intézkedéseik közé tartozott az önkormányzati bérlakások bérleti díjának megemelése. „Hazudtunk reggel, éjjel és este…” idézhetjük a klasszikust, mert ez esetben sincs ez másként.

Hogyan csináljunk bérlakásprogramból vagyonvesztést? A recept egyszerű: Végy egy Római-parthoz közeli, nagyértékű önkormányzati ingatlant és add oda egy ingatlanbefektetőnek sok száz lakásos társasház építésére. Ellenszolgáltatásként kérj mindössze 15 lakást. Ez ám az óriási biznisz. Mindeközben pedig csak az idei év közepe óta több mint 40 üresen álló bérlakás eladásáról hozott döntést az önkormányzat.

 A matematika sajnos egy gonosz dolog, mert nehéz neki ellentmondani. Ha tehát egy sok százmilliós önkormányzati telekért cserébe 15 bérlakás tulajdonjogát kapod meg, és ezen felül eladsz további negyven-egynéhány meglévő lakást, és azt mondják, hogy gyarapodott a vagyonállományod, akkor téged bizony nagyon átvertek.

Nem gondolnánk azonban, hogy a kedves koalíciós vezetőink ennyire egyszerűek lennének, hogy egy 4. osztályos matekpélda így kifogna rajtuk, ezért kénytelenek vagyunk arra a feltételezésre hagyatkozni, hogy szó sincs itt semmiféle bérlakásépítési programról. A jó öreg forgatókönyv került elő, amit 2010 előtt már annyiszor láthattunk országos szinten. Építés helyett eladás és vagyonvesztés. A rászorulók és közérdek helyett ismét a magánérdek kerekedik felül. Szabó Tímeáéknak eszük ágában sem volt bérlakásépítési programot indítani. Helyette újabb Római-parthoz közeli lakópark épül a bérlakásépítési program helyett.

 

Nyitókép: a Békásmegyeri lakótelep építkezése, a Kabar utca épületei a Pünkösdfürdő utca felől. Fortepan, 191285

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016678030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása