Határozatképtelenség az első testületi ülésen
2021. június 21. írta: Óbudai Hírek

Határozatképtelenség az első testületi ülésen

A járványhelyzet utáni első testületi ülésen sem Kiss László, sem a Gyurcsány-koalíció képviselői nem jelentek meg, hogy képviseljék az óbudai választópolgárok érdekeit.

img_20210621_075830_k.jpgJúnius 15-én véget ért az a rendkívüli jogrend, mely lehetőséget adott Óbudán is a polgármesternek, hogy a testület döntése helyett egyszemélyben hozza meg a kerület életét befolyásoló döntéseket.

A megszüntetésről szóló jogszabályról tudomást szerezve,

Kiss László ijedtében még június 14-én beiktatott egy polgármesteri döntéshozatalt, ahol több, mint egy tucat döntést hozott meg egyszemélyben, melyekről június 15. után a testület is határozhatott volna.

Azért, hogy a napirendi pontok rendes testületi ülésen, demokratikus keretek között kerüljenek megvitatásra és elfogadásra, a jobboldali polgári frakció rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte.

A kezdeményezés ellenére a Gyurcsány-párt polgármestere, Kiss László megtartotta az egyszemélyi döntéshozatalt, ahol többek között önként lemondott a Római-part kerületi szabályozásának lehetőségéről, átadva azt a fővárosnak. Megszüntette továbbá az eddig sportolási programokat szervező Óbudai Sport Kft-t, valamint megállapodást kötött a kínai HC Nemzetközi Televíziós Alapítvánnyal. Ez utóbbi azért érdekes, mert a döntés értelmében a megállapodás „fő célkitűzése a Magyarországon élő kínai nemzetiségiek hagyományápolásának támogatása, annak bemutatása, a két nép közötti kapcsolatok elmélyítése és kölcsönös megismertetése.” Ez teljesen rendben is lenne, de vajon egyeztetett erről a döntésről dr. Kiss a főnökével, Gyurcsány Ferenccel, mert a Fudan egyetem kapcsán a DK még azon a véleményen volt, hogy a kínaiakkal való együttműködés megengedhetetlen egy olyan demokratikus európai országban, mint Magyarország.

Kiss Lászlótól ezekre a kérdésekre sem kaphattak választ az óbudai polgárok a Fidesz frakció által kezdeményezett rendkívüli ülésen, amit azért hívtak össze, hogy a polgármesternek legyen alkalma részletesen beszámolni, milyen további döntéseket hozott még egyszemélyben a testület tájékoztatása nélkül a járványhelyzet ideje alatt. Hány fa kivágására adott engedélyt, milyen ingatlanokat adott el, illetve miért nem válaszolt a polgári frakció újraindítási javaslatára?

Azonban az ülésen sem a gyurcsányista polgármester, sem a baloldali képviselők nem jelentek meg, így határozatképtelenség miatt a testületi ülést nem tudták megtartani. Lapunktól azt a kérdést azért még feltennénk nekik, hogy járványhelyzet utáni első ülésről való távolmaradás vajon együtt jár-e esetükben a pénztártól való távolmaradástól is, vagy úgy érzik, hogy érdemi munka és a választók képviselete nélkül is megilleti őket a nem csekély havi fizetésük?

205618796_2991430301103443_4138729301217908777_n.jpg

A táblán vastag betűvel a bejelentkezett, jelen lévő képviselők neve látszik.
A polgármesteri szavazógépnél nem Kiss László ült.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116600236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása