A Momentum megszállja és szétveri a kerület kulturális életét
2021. június 03. írta: Óbudai Hírek

A Momentum megszállja és szétveri a kerület kulturális életét

Kiss László egyszemélyi döntésével összevonta az Esernyőst és az Óbudai Sport Kft-t. Így egy momentumos pártpolitikus cégvezető dönt a jövőben valamennyi sport és kulturális témában.

 

obudai_hirek_esernyos_rainbow.jpg

Úgy tűnik, Kiss László DK-s polgármester nem tud ellenállni a momentumos nyomulásnak, ezért egy cégben egyesíti az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-t és az Esernyős kávézót, a Szindbád rendezvényteret, közösségi irodát, galériát és turisztikai információs pontot működtető Esernyős Nonprofit Kft-t.

Ezzel az Esernyős ügyvezetőjének, a nyíltan momentumos Halmai Róbertnek felügyelete alá kerülnek a korábban a Sport Kft. kezelésében lévő ingatlanok (többek között a Sóstói tábor, az Óbudai Szabadidőpark és az Óbudai Strand is). A momentumos pártpolitikus kinevezése érdekében dr. Kiss László a tavalyi pandémia kezdetekor gátlástalanul távolította el a korábbi, szakmailag kiváló vezetőt, egy négygyermekes édesapát az Esernyős Kft. éléről.

A párthovatartozásával kérkedő Halmai szervezi és Turgonyi Dániel Absolon momentumos alpolgármester felügyeli majd a jövőben az önkormányzat nyári táborait Sóstón és az Óbudai Szabadidőparkban. A gyurcsányista Kiss legifjabb helyetteséről tudható, hogy az ő révén került az önkormányzat kapcsolatba a szivárványpropagandát folytató Hintalovon Alapítvánnyal is. Jogosan merül fel tehát a kérdés mindezek ismeretében, hogy milyen erkölcsi iránymutatást kapnak majd a kerületi gyerekek az önkormányzat táboraiban?

Idén nyáron az idősek már nem is nyaralhatnak a Sóstói táborban, a kerületi nyugdíjasokban, úgy tűnik, ellenséget látnak a momentumosok.

Ezzel a Momentum teljhatalomhoz juthat a kerületi szabadidős programok szervezése felett, hiszen kulturális és turisztikai információs pontként az Esernyősnek számottevő hatása van a kerületben még működő többi kulturális intézmény programkínálatára is.

Csak idő kérdése már, hogy a Momentum mikor veszi át az irányítást az Óbudai Kulturális Központ házai felett is.

Vagyis nem csupán jelentős vagyon koncentrálódik majd a momentumos kötődésű cégvezető kezében mindenféle kontroll nélkül (érdemes a korábban felröppent hírekre gondolni a Sóstói tábor értékesítéséről vagy az Óbudai Szabadidőparkba tervezett luxuslakópark-építésről), hanem a szivárványnézeteket hirdető párt kezébe kerülnek a kerületi kulturális döntések is.

A rombolás már megkezdődött: az Óbudai Danubia Zenekar támogatásait drasztikusan vágta vissza Turgonyi Dániel Absolon alpolgármester Kiss Lászlóval egyetértésben, és a zenekar próbatermét, a pár éve felújított egykori Flórián Mozi épületét is eladásra hirdeti a kultúrától idegenkedő városvezetés.

A ideológia nyomai már jól láthatóak az Esernyős „kulturális” programkínálatában, gondoljunk csak például Para-Kovács Imre posztkommunista estjeire vagy arra, hogy a korábban színes, befogadó intézmény a jövőben nem kíván teret adni kerületi civil szervezetek programjainak.

Az egykori nívós Óbudai Anziksz negyedéves kulturális kiadványt is az Esernyős alá szervezte át a momentumos alpolgármester szélsőbalos tanácsadója, Kemény Vagyim, aki a lapot létrehozó szerkesztőket gátlástalanul eltávolíttatta, majd politikailag lezüllesztette a az egykor nívós kiadványt.

Nemrég a Vadhajtások írt arról, hogy a momentumos kézbe került Esernyőshöz tartozik a Fő téri művészlakás is, ami újabban kéjlakásként funkcionál. Várható, hogy a Momentum éhsége kielégíthetetlen és nemsokára a többi kulturális intézményt is a szélsőséges párt felügyelete alá helyezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616578302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása