ELADÓ a legendás Sóstói Tábor?
2020. szeptember 11. írta: Óbudai Hírek

ELADÓ a legendás Sóstói Tábor?

obudai_hirek_sosto_tabor.JPGGenerációk gyerekkori nyári emlékei kötődnek a Sóstói Táborhoz. Minden jel arra mutat, hogy a baloldali, DK-s, Momentumos önkormányzat most eladni készül a milliárdos ingatlant.

Az augusztusi képviselőtestületi ülésen döntöttek Szabó Tímea önkormányzati emberei, hogy pályázatot írnak ki két sóstói, a gyerektábor mellett található ingatlan értékesítésére. Óbuda-Békásmegyer több ingatlannal rendelkezik Siófok-Szabadisóstó területén. Ezek közül a legismertebb a több hektáros, hihetetlenül értékes gyermektábor, amelyet nemrég jelzáloggal terhelt meg a baloldali kerületvezetés. Több más, kisebb ingatlan is van sz önkormányzat birtokában Sóstón, ezek közül egy 43 400 m2-es telek, valamint egy 1683 m2-es telek értékesítéséről döntöttek a múlt héten.

A területek a tábor közvetlen közelében találhatóak, a nagyobb ingatlan a táborral szemközt található és korábban teniszpályaként üzemeltették, sikerrel. Ezt a telket az előterjesztés szerint 300 millió forintra, a kisebb területet 700 000 forintra értékelték a szakemberek.

Azzal, hogy a tábor területét az elmúlt hónapokban elzálogosította a Kiss László-vezette önkormányzat, most pedig a tábor melletti ingatlanokat akarják pénzzé tenni, jól láthatóan elindult egy folyamat, melynek a végén a nagy hírű tábor eladása áll. Idén már a kerület nyugdíjasainak sem biztosította a korábban megszokott nyaralási lehetőséget a kerület vezetése. Rózsa László és Hazai András állítólag néhány hete már eltöltött néhány napot a táborban, hogy felmérjék, milyen célra lehetne hasznosítani a területet, keresve a potenciális vevőjelölteket. Valószínűsíthető, hogy Szabó Tímea és baloldali megbízottjai szintén ki szeretnék venni részüket a balatoni ingatlanmutyiból, lakópark-építésre játszanák ki a területet a párthaveroknak.

A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő tábor olyan értéke Óbuda-Békásmegyernek, mely politikai pártok és rendszerek felett áll. A kerület egyik legnagyobb értékének tartotta és megőrizte a kerületi gyerekeknek és nyugdíjasoknak a tábort úgy a rendszerváltás előtti utolsó tanácselnök, Kiss Imre, mint az 1990 utáni polgármesterek, Tarlós István és Bús Balázs. Az utóbbi ciklusban a tábor korszerűsítésére, fejlesztésére átfogó fejlesztési tervet készített a Bús Balázs-vezette önkormányzat, hogy a balatoni nyaralás élményét további generációk élhessék és őrizhessék meg.

Arról nem szól a megszavazott előterjesztés, hogy vajon az ingatlanértékesítésből befolyó több száz millió forintot a tábor fejlesztésére kívánja-e fordítani a baloldali vezetés, így csak tovább folytatódik a kerületi ingatlanvagyon elkótyavetyélése. Sóstó sem fog már lassan senkit visszavárni!

obudai_hirek_sosto_visszavar.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016197524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása