Római kapuja: faültetéssel a beépítés ellen - VIDEÓ
2021. május 29. írta: Óbudai Hírek

Római kapuja: faültetéssel a beépítés ellen - VIDEÓ

Hatalmas lakossági ellenállást váltott ki a Római-parti Nánási és Vitorla utcánál lévő zöldterület beépítésének terve. A terület beépítése ellen tiltakoztak az Óbudai Polgári Frakció tagjai és támogatóik a kerületvezetés Római kapuja néven hírhedté vált projektjének helyszínén.

 

Hatalmas lakossági ellenállást váltott ki a III. Kerületi Önkormányzat által kiírt pályázat a Római-parti Nánási és Vitorla utcánál lévő zöldterület beépítésére.

A kerület polgári frakciója, Puskás Péter vezetésével a pályázatot határozottan elutasította, szavazatával nem támogatta annak kiírását és az ügyben több civil szervezet is tiltakozásra szólította fel a környék lakosságát. Volt, aki aláírásgyűjtést kezdeményezett, volt, aki lakossági fórumot hirdetett a terület megmentéséért.

Szombat délelőtt képviselők egy csoportja közösségi faültetéssel demonstrált a terület beépítése ellen, 10 fát ültettek el azért, hogy ezzel vegyék rá a kerület DK-s vezetését arra, hogy a tervezett kereskedelmi beépítés helyett zöldfejlesztést valósítsanak meg a parkban.

Az eseményt szélsőséges, a polgármester holdudvarához tartozó aktivisták próbálták megzavarni, tiltakozva a faültetés ellen, szerencsére azonban kevés sikerrel, ugyanis a környék lakosságának elsöprő többsége nem ért egyet a terület kereskedelmi célú hasznosításával.

img_20210529_120103_k.jpg

img_20210529_131020_k.jpg

A terület hasznosításáról szóló pályázatról 2021. május 7-én döntött Kiss László polgármester. Az alábbi linkekről letölthető a polgármesteri döntéshozatal napirendje, az előterjesztés, a határozatokat tartalmazó jegyzőkönyv, a frakcióvezetők véleményét tartalmazó jegyzőkönyv, valamint a megjelent pályázati felhívás.

Napirend

Előterjesztés

Jegyzőkönyv

Frakcióvezetők véleménye

romai_kapuja_frakcio_velemeny.jpg

Pályázati kiírás

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616575396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása