Hitelfelvétel, törvénytelen működés Óbudán
2021. május 25. írta: Óbudai Hírek

Hitelfelvétel, törvénytelen működés Óbudán

varoshaza_obuda_fo_ter_polgarmesteri_hivatal.jpgÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata az elmúlt évtizedben úgy gazdálkodott, hogy a működéshez, napi feladatellátáshoz ne kelljen hitelt felvennie. A baloldali rablógazdálkodás következtében ez is megváltozott,  Kiss Lászlónak milliárdos kölcsön kell a fizetések utalásához is.

Ez a megfontolt, óvatos fiskális politika eredményezte a korábbi években tapasztalható vagyongyarapodást és a kerületben megvalósuló milliárdos fejlesztések megvalósíthatóságát. Arról, hogy hogyan herdálja el az önkormányzat vagyonát a jelenlegi városvezetés, itt írtunk:

A városvezetés változásával sajnos ez a gazdálkodási szemlélet is megfordulni látszik. Óbuda-Békásmegyer előbb 2,5 milliárd folyószámla-hitelkeretet igényelt napi feladatellátáshoz, a beérkező számlák és bérek rendszeres kifizetéséhez. Úgy tudjuk, ehhez 2021 februárjáig nem kellett hozzányúlni, azonban – ahogy forrásaink megjegyzik – a márciusi bérek kifizetésekor már likviditási problémák miatt vakarhatta a homlokát a polgármester.

Erről persze nem számol be felugró ablakban a kerület honlapja, ahogy arról sem, hogy tovább gyűrűzhet az adósságspirál: Kiss László és emberei nem látják elegendőnek a már rendelkezésükre álló hitelkeretet, úgy tudjuk, további félmilliárddal tervezik bővíteni azt.

Ahogy fentebb is láttuk: a költségvetésben tervezett bevételek csupán rózsaszín ködbe vesző álmok, messze vannak a realitástól. Forrásaink megjegyezték: a városháza pénzügyesei már figyelmeztethették a polgármestert: törvénysértő helyzetbe kerülhet az önkormányzat év végén, ha a működésre felhasznált hitelkeretet nem tudja visszafizetni!

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2416571366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása