Fák helyett beton lesz a Rómain
2021. május 08. írta: Óbudai Hírek

Fák helyett beton lesz a Rómain

A választások előtt faültetést és zöldfejlesztéseket ígérő polgármester ezúttal a Római-parton, a Pók utcai lakótelep mellett folytatja a betonozást, kocsma és parkolóépítést.fak_helyett_beton_a_romain_obudai_hirek.png

A Nánási út és a Vitorla utca találkozásánál lévő, mintegy 6000 négyzetméteres zöldterület hasznosításának pályázati kiírásáról döntött Kiss László egyszemélyben, a képviselő-testület nevében eljárva. A határozat mellékleteként olvasható pályázati kiírás épületeket és teraszokat, valamint a hasznosításhoz előírt mennyiségben parkolóhelyeket vízionál a területre. A szöveg világossá teszi: nem a parkfejlesztés a cél, hanem a bevételszerzés.

A kerület egyik frekventált részén, a Római-part közelében található jelenleg füves terület betonozását „A Római kapuja” néven említi az elfogadott előterjesztés, amely a nyertes pályázónak 5 évre biztosítja majd a különösen értékes terület használatát.

Az előterjesztés és a pályázati kiírás szövege is egyételművé teszi, hogy a cél nem is titkoltan a pénz, hiszen az ajánlott bérleti díj szerepel a legnagyobb súllyal a pályázat elbírálása során. Nem lepődnénk meg, ha már ismert lenne a nyertes pályázó, kell a nyereség a baloldali bandatársaknak is.

A területtel szomszédos Pók utcai az egyik legkedveltebb fővárosi lakótelep, elsősorban a sok és nagyméretű zöldterület, valamint a Duna közelsége miatt. Kérdés, hogy a környéken élők hogyan értékelik majd a betondzsungel további terjedését a közelükben.

Miközben Kiss László és szivárványkoalíciója a választási kampányban zöldterület-fejlesztést és a fák megőrzését hirdette, az elmúlt másfél évben ennek az ellenkezőjét látjuk. A szentendrei úton végül kivágták azokat a fákat, amelyekért 2019 nyarán Kiss emberei harcoltak, a Békásmegyeri Piacon csak kisrészben készült el a tervezett zöldtető és parkosítás, és az Óbudai Szabadidőparkban is sorra vágják ki a fákat. Érthetetlen, hogy értékes parkos részeken miért nem további fák ültetésével növelik a zöldfelületeket.

Az elmúlt hónapokban Kiss László hetente titkolva, zárt ülésnek álcázva, fakivágásokra ad engedélyt kerületszerte (döntések építéshatósági ügyekben: „teniszpálya kivitelezés miatt 3 db nyárfa kivágása”, „4 db fenyőfa kivágásának utólagos engedélyezése”, „építkezés miatt 13 fa kivágása”).

A kampányban zöldfejlesztéseket ígérő polgármester látszatintézkedésekkel szúrja ki a választó szemét: méhlegelők, sünhotelek és futó borostyánok mellett vág szalagot, közben a kerület egyik legértékesebb részén pályázat útján szántja fel a városrész egyik legnagyobb egybefüggő parkos területét. Ezek nem éppen azok a zöldberuházások, amire a kerületben élők szavaztak, amikor Kiss László mellett tették le a voksukat. De legalább a haverok jól járnak majd!

romai.png

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916526466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása