Óbuda: propagandára van pénz
2021. február 24. írta: Óbudai Hírek

Óbuda: propagandára van pénz

Elbocsátások a szociális ágazatban, elmaradt a gyerekek reggelije is, de a kerületi pártlapot óriásplakáton hirdeti az önkormányzat.

20210220_154215.jpgFebruárban több helyen a „megújult” Óbuda újságot hirdető óriásplakátok jelentek meg több fontos út mentén. A hirdetések a kerület hivatalos lapjaként mutatják be az utóbbi másfél évben Szabó Tímea és Gyurcsány szócsövévé lett, közpénzből kiadott DK-s pártlappá silányult újságot. Azt a kiadványt, amely az önkormányzat jóvoltából évtizedek óta valamennyi kerületi postaládába eljut ingyenesen, kéthetente, így a hirdetésnek sok értelme nincs.

Ha az órásplakátok kedvezményes árait vesszük figyelembe, ez a kampány minimum több milliós nagyságrendű összegbe került a kerület polgárainak. Akkor költött saját propagandájának hirdetésére ilyen temérdek közpénzt a Kiss László vezette önkormányzat, amikor épp a legvehemensebben nyafognak az forráselvonások miatt.

Miközben egyre hangosabb a propaganda, sorra bocsátják el a dolgozókat a kerületi családsegítőben és más szociális intézményekben. Jól mutatja a baloldali kerületvezetés viszonyát a szociális ágazathoz, hogy az intézmények dolgozói pénzhiányra hivatkozva nem kapták meg megszokott jutalmukat év végén, holott a koronavírus-járvány idején ők is az első vonalban dolgoztak és dolgoznak ma is. Meglepő módon a Polgármesteri Hivatal Rendezvényszervezési csoportjának létszáma megduplázódott az elmúlt másfél évben, miközben egyáltalán nincs rendezvény a kerületben.

Ugyancsak nem kapják meg megszokott támogatásukat a hiánypótló munkát végző civil szervezetek, pl. a rászoruló gyermekek étkezése sem volt biztosított az elmúlt évben már a tervezhetetlen „támogatási” rendszer okán.

De, mint látjuk, óriásplakátokra jut közpénz a kerületi adófizetők zsebéből milliós nagyságrendben.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1616438350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2021.02.26. 23:34:58

10x tellne ebből a Csúcshegy geotechnikai kategorizálásának elvégzésére, ami hiánya egy mulasztásos jogsértés.
süti beállítások módosítása