Milyen ügyeket tussol el Kiss László?
2020. november 26. írta: Óbudai Hírek

Milyen ügyeket tussol el Kiss László?

A polgármester a korábbi városvezetést vádolta meg azzal, hogy eltussol ügyeket. Tekintsünk vissza az elmúlt egy évre!

obudai_hirek_eltussolt_ugyek.jpg

„Mit érdemel az a bűnös…?”
…aki tud a saját embereinek ügyeiről, lehetősége is lenne, de nem tesz semmit a visszásságok kivizsgálására és megszüntetésére?

Hivatali hatalommal való visszaélés

Márciusban több sajtóorgánum, köztük a 24.hu is megírta, ahogy az óbudai önkormányzat DK-s politikusai, Hazai András alpolgármester és Rózsa László egészségügyi bizottsági elnök berontottak a Laktanya utcai Tüdőgondozóba és kirúgással fenyegették a dolgozókat. Ebben az ügyben a tüdőgondozói is magába foglaló Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Budai András hivatalosan is tájékoztatta információink szerint Kiss Lászlót.

A polgármester azóta sem indított vizsgálatot, nem történt felelősségre vonás, véletlenül sem mondtak le a frissen megválasztott politikusok. Abban bízhatunk csak, hogy információink szerint még folyamatban van a hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja miatt indított ügyészségi eljárás.

Kenőpénzek a Békásmegyeri Piacon

Igen, ismét előkerült a Nokiás doboz a baloldalon. Ahogy korábban megírtuk, három milliós zsebpénzre van szükség, ha valaki üzletet bérelne a Heltai téri piacon. A piacot üzemeltető kft ügyvezetőjének múltja több szempontból is érdekes, Krébesz Dánielről az Átlátszó a is megírta, tulajdonosa volt annak a társaságnak, amely reklámcégként összesen 50 millió forint értékben hólapátolási munkákra nyert megbízást az EMMI egyik háttér-intézményétől.

A Békásmegyeri Piac Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága vizsgálta információink szerint több ülésén is vizsgálta májusban a vesztegetési kísérleteket. Úgy tudjuk, hogy a FEB ülések jegyzőkönyvében is szerepel, hogy a vesztegetés nem fake news, valóban történt ilyen kísérlet. Szabó Tímea és óbudai haverjai ebben az ügyben is lapítanak.

Bűnpártolás-e?

Kiss László polgármester egyik esetben sem tett feljelentést és a képviselő-testületet sem tájékoztatta arról, hogy milyen intézkedéseket tett arra, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő ismét. Felmerül a kérdés, hogy ha büntetőjogi kategóriába sorolható ügyek jutnak hivatalosan a polgármester tudomására, melyekben érintett az egyik alpolgármestere és az egyik önkormányzati cég vezetője, akkor vajon bűnpártolással vádolható-e a jogász végzettségű dr. Kiss László polgármester?

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116303528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása