Bűnpártolás helyett szakértő városvezetést Óbudán
2020. október 21. írta: Óbudai Hírek

Bűnpártolás helyett szakértő városvezetést Óbudán

szabo_kiss_vadai.JPGHetek óta zajlik a bűnösöket pártoló kampány a Párbeszéd, az MSZP és a DK politikusaival, melyben azt vetik Bús Balázs, korábbi polgármester szemére, hogy amíg a rendőrségi nyomozás érdekei azt kívánták, azaz sikeresen fel lehetett deríteni és el lehetett kapni a bűnözőket, addig nem tárta a széles nyilvánosság elé az Óbudán óvodai környezetben kialakult szexuális visszaélést. Ahogy utódja is, dr. Kiss László, a bűnpártoló koalíció tagja is tette később. 

A híreket szemlézve látni, hogy a rendőrséggel történő együttműködés tagadását hirdető politikusok egyike, Vadai Ágnes kérdését “Polt Péter feljelentésként értékelte”. Vadai azt kérdezte, hogy „indult-e már nyomozás a legújabb pedofil ügyben, miután egy óbudai óvónő korábban pedofil felvételeket készített a rábízott gyermekekről”. Vadai Ágnes (DK) azt írta, a kerület előző, fideszes vezetése tudott az „óbudai óvónő visszataszító” tetteiről, mégsem tett semmit.”

Számunkra megnyugtató, ha a rendőrség megvizsgálja, hogy egy folyamatban levő nyomozás során be kell-e tartani a Büntető eljárásról szóló 2017. évi XC. Törvény 264. § (7) bekezdését, vagy ahogy a bűnpártoló politikusok, a DK-s Vadai Ágnes, a PM-s Szabó Tímea és – legnagyobb meglepetésre – dr. Kiss László polgármester (tulajdonképpen saját magát is feljelentve ezzel) követeli, nyugodtan törvényt lehet sérteni úgy, hogy azzal a bűnözők éberségét is felerősítsük az ellenük zajló fedett nyomozással szemben fellépő magatartással?

A tények:

  1. A rendőrség tavaly márciusban tájékoztatta az Óbudai városvezetést a folyamatban levő nyomozásról. Októberig volt Bús Balázs polgármester. A nyomozás idén áprilisban zárult le vádemeléssel. Az érintett óvónő 2016-óta nem dolgozott az óvodában, GYES-en volt. A nyomozás kezdetén a rendőrség azonnal őrizetbe vette, a polgármester pedig megszüntette a munkaviszobyát. 
  2. Dr. Kiss László tavaly októbertől polgármester. Állítása szerint tavaly novemberben már tudott az ügyről. Idén szeptemberig semmit nem tett. Ő miért nem? És, ez Vadai Ágnes párttársa számára miért nem érdekes kérdés? 
  3. A nyomozás idén áprilisban lezárult, de az új polgármester szeptemberig hallgatott az ügyről, bár a törvény tiltása idén áprilistól a tájékoztatás tiltása tekintetében már nem állt fenn. (Szabó Tímea, a bűnpártoló politikai klub, a Párbeszéd jeles képviselője szerint a Covid miatt nem tettek semmit, bár a Covid alatt Kissék hetente tartottak óvodai vezetői értekezletet.)

Kérdezzük meg tehát újra: Vadai Ágnes mikor fogja interpellálni a legfőbb ügyészt dr. Kiss László mulasztásával kapcsolatban?

Javaslatot tennénk egyéb óbudai kérdésekre, ha már a legfőbb ügyészhez fordultak és amivel a bűnpártoló Vadai Ágnesnek és a médiának ténylegesen érdemes foglalkoznia:

  1. A PM-s Szabó Tímea és a DK-s Kiss László miért asszisztálnak egy egyértelműen hivatali hatalommal való visszaéléshez: az óbudai Tüdőgondozóban egészségügyi dolgozókat fenyegetett meg a DK-s Hazai András alpolgármester és a DK-s egészségügyi bizottsági elnök Rózsa László, és törvénytelen cselekedetekre kényszerítették őket. Hogyan áll ebben az esetben az ügyészségi vizsgálat igénye? 
  2. Miért asszisztálnak a Békásmegyeri piacon kialakult szocialista korrupciós cselekedetekhez, amikről egész Békásmegyer suttog. Mit tesz ebben az ügyben a polgármester? Miért hallgat? 
  3. Miért hagyják, hogy az óbudai jegyző törvénytelenül cigarettázzon a hivatali szobájában, és ezt miért kell elviselnie a dolgozóknak és az ügyfeleknek is?
  4. Miért lehetetlenítik el az óbudai civil szervezetek működését?
  5. Miért szűnt meg a rászoruló gyerekek reggeli étkeztetése?
  6. Miért nem támogatják megfelelően a lakótelepi csellengő gyerekek segítését végző Jövőbarát alapítványt? 
  7. Miért rúgtak ki egy 4 gyerekes családapát a Covid alatt az Esernyősből?
  8. Miért nem adtak hathatós segítséget az autista gyerekeket segítő Flóra Alapítványnak, akik ezért beszüntették az óbudai működésüket? 
  9. Mikor biztosítja az óbudai városvezetés az óvodába járó óbudaiakat, hogy nem lesz melegpropaganda az óbudai óvodákban?
  10. Miért nem kívánatos a civilek tevékenysége Óbuda közösségi találkozóhelyén, az Esernyősben? 
  11. Miért zárták be a Civil Házat és miért adják el az egy éve felújított ingatlant? 
  12. Mennyi hitellel és miért terhelték be a sóstói napközis tábort? Miért adják el a táborhoz tartozó telkeket? 
  13. Miért nem nyitják meg a Békási Piac új részét, pedig nyáron már elkészült? 
  14. Miért vágták ki a Szentendrei úti fákat? pedig még Szabó Tímea és Kiss László a választás előtt hangosan fogadkozott, hogy megvédik őket!
  15. Hol van az a vizsgálati anyag, amiről Kiss László végighaknizta a médiát? Miért nem hozza nyilvánosságra? Ki végezte, kiket hallgatott meg? Miért titkolóznak? Miért nem csinált Kiss László a rendőrségi nyomozás (április) befejeztével szeptemberig semmit a pedofil-ügyben? 
  16. Miért nem válaszol az óbudai vezetés semmilyen közérdekű adatigénylésre? (Atlatszo.hu
  17. Óbuda alpolgármestere, a PM-s Béres András miért volt korábban letartóztatva, miért ült előzetesben? 

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216249070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása