Nem dolgozhatnak otthonról a Hivatal munkatársai
2020. március 24. írta: Óbudai Hírek

Nem dolgozhatnak otthonról a Hivatal munkatársai

varoshaza_obuda_fo_ter_polgarmesteri_hivatal.jpgPedig sokuk munkaköre ezt lehetővé tenni, a technikai feltételek is adottak. A Polgári Frakció együttműködést javasol.

Kiss László polgármester elrendelte, hogy a Polgármesteri Hivatal irodai munkát végző dolgozói nem végezhetik távolról a munkájukat, annak ellenére, hogy sokuknál problémát jelent az óvodás-iskolás korú gyermekeik felügyelete.

Hivatali forrásaink tájékoztattak, hogy gyakran 2-4 fő dolgozik szűk irodákban a koronavírus-járvány idején is, miközben sokuk munkája könnyedén elvégezhető lenne az infokommunikációs eszközök alkalmazásával. A legtöbb esetben ehhez minden technikai lehetőség adott, a munkatársak egy szűk köre tud távolról is csatlakozni a belső hivatali informatikai rendszerre.

Együttműködésre hívnak a Polgári Frakció képviselői

Bús Balázs és Puskás Péter képviselők ma nyílt levélben fordultak Kiss László polgármesterhez. „Meggyőződésünk, hogy ilyen helyzetekben nem a pártpolitikának, hanem az összefogásnak van helye, ezért minden olyan intézkedést és javaslatot támogatunk és támogatni fogunk, ami a kerületi polgárok biztonságát szavatolja.” – szögezik le az aláírók, majd nyomatékosan kérik a polgármestert, hogy a 14 pontban összefoglalt konstruktív javaslataikat ne a pártpolitika szemüvegén keresztül nézze!

A korábbi városvezetők javasolják egyebek mellett az átmeneti segélyek és a jövedelem pótló támogatások összegének, ezek jövedelemhatárainak emelését javasolják, felvetik a parkolási díjak felfüggesztését, hiszen jelenleg a fizetőparkolás nem tölti be forgalomszabályzó szerepét. Felhívják a figyelmet az önkormányzati lakások és üzlethelyiségek bérlőinek helyzetére és szorgalmazzák a tárgyalásokat az önkormányzati piacok kereskedő-bérlőivel, hogy a vállalkozások megtarthassák munkavállalóikat és túléljék a következő hónapokat.

A képviselők 14 pontos javaslatcsomagja teljes terjedelmében ITT olvasható.

Anomáliák a Békásmegyeri Piacon

Nem véletlen, hogy a képviselők kiemelten foglalkoznak a piacok bérlőivel. Forrásunk arról számolt be, hogy a Békásmegyeri Piac egyik kereskedő-bérlője jelezte a piacüzemeltetésnek, alkalmazottja nem vállalja a munkát, korára tekintettel tart a fertőzéstől, hiszen nap mint nap sok száz emberrel találkozik. A kereskedő ezért jelezte, hogy üzletét a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet végéig zárva tartaná. A piac újonnan kinevezett ügyvezetője ezt válaszában nem engedélyezte és felhívta a bérlő figyelmét, hogy a zárva tartással a bérleti szerződésének felmondását kockáztatja.

A fenti intézkedéssel a piac szembe megy azzal az egészségügyi-szakmai és kormányzati szándékkal, hogy a veszélyeztetett korú, idős emberek lehetőség szerint maradjanak otthonaikban, és minél kevesebben tartózkodjanak olyan közösségi tereken, ahol a vírus könnyen terjedhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815553836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása