Szavazzon: Melyik óbudai fejlesztés valósuljon meg?
2020. január 30. írta: Óbudai Hírek

Szavazzon: Melyik óbudai fejlesztés valósuljon meg?

Indul a közösségi költségvetési tervezés! Az önkormányzat korábbi vezetése több mint húsz fejlesztést készített elő kiviteli tervekig, többségét közösségi tervezés előzte meg. Melyiket kezdjék elsőként?

harrer_setany_latvany.jpgKüszöbön az idei költségvetés elfogadása, erről várhatóan a következő, februári ülésén szavaz az óbudai képviselő-testület. Tudható az is, hogy az óbudai önkormányzat jól kezdte az idei évet, hiszen 2019-ről közel 3 milliárd forint megtakarítás, iparűzési adóból pedig a tervezetthez képest több mint 1 milliárd forint áll Kiss László polgármester és az ötpárti koalíció rendelkezésére.

Kiss László személyes weboldalán ez olvasható:

„Közösségi költségvetési tervezést kezdeményezünk. A kerület lakosainak legyen érdemi beleszólása abba, hogy hol és milyen fejlesztés valósuljon meg.”

Nagyon örülünk a közösségi költségvetésnek, ezért ezt a 23 projektet szavazásra bocsátjuk. Az alábbi közterületi fejlesztések kiviteli terveit a Bús Balázs vezette önkormányzat az elmúlt években elkészíttette. Vagyis ezek a projektek a költségvetés elfogadását követően hónapokon belül megkezdhetők.

Nyitókép: Facebook / Milyen legyen a Harrer sétány?

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715446776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2020.01.31. 01:20:51

Inkább mélygarázsokat építenék előbb ezekre a helyekre és minden lakótelepi parkolóba!
Aztán van egyéb probléma a peremen is, Pl a Csúcshegy gyűjtőútján hiányzó járda és világítás, az ivóvíz..sok minden, hiszen egy kuka sincs a városrészen, se tűzcsap.

maamee 2020.01.31. 11:52:15

Én inkább a Tarhos utca aszfaltozására szavazok, amit évek óta ígérget az önkormányzat!

Mária Prázmári 2020.01.31. 23:04:48

Érdeklődnék, hogy miért nem akarja egyik polgármester sem a Flórián tér és környékét nyugdíjas pihenő parkká alakítani. Az üzletközpont is Óbuda szégyene, ezzel a kopár parkkal együtt, már több mint 40 éve. Lehetne példának venni V. kerületben a Honvéd teret, hogy ne soroljam a többit. Ahová közelsége miatt az idős emberek a panelekből a nyári 40 fokos hőségben hűsölni mehetnének. k
Könnyen meg tudnák közelíteni a Faluházban és környékén élők beteg idős emberek. Most hogy baloldali a polgármestere a kerületnek és a főpolgármester is, ez már nem lehet kifogás ahogy eddig volt! Ennyi hálát megérdemelnének a szavazói! Várjuk egyre kevesebb türelemmel hathatós intézkedését, üdvözlettel a kis nyugdíjasok

Éva Vodnyánszky 2020.02.02. 03:29:06

Szeretném, ha a kutyásokat nem csak szabályoznák, tiltanák, basztatnák, hanem lehetőséget, s érdemleges helyet is kapnának. Hatvani Lajos négyemeletes után, buszvégállomásig, Királyok útjáig tartó nagy parkot nevezzék ki a kutyások parkjának. Akár be is lehetne keríteni! NAGYON JÓ LENNE! Iszonyú sok kutyás van üldöztetve! Lehessen már, egy nem nevetséges (3x30 méteres...) helye az állat tartó normális embereknek is! Ahol játszhatunk, s nem köt bele senki! El lehet engedni szerencsétlen (ebeket!, szarzsákokat!) Nevetséges üldöztetés van. Jó, hogy még nem kényszerítettek szájkosarat a 9 kilós "vérebemre" !

ScooHu 2020.02.05. 10:10:52

Nem tartom tisztességesnek, hogy a Margitliget u. 2 övárok ezen a szavazáson részt vesz. Egyértelmű, hogy az csak az ott lakóknak számít, így még ha mindenki szavazna a lakók közül is kevés lenne a többihez képest. Nekik viszont nagyon is számít, mivel a társasházuk biztonságát, az alapokat veszélyezteti az, hogy nincs rendes esővízelvezetés a közút mellett. Ez nem olyan, hogy széppé varázsoljanak egy parkot vagy sem, hanem arról szól, hogy egyben marad e az épület amiben 160 család él.

Margit Udvardyné Horváth 2020.02.11. 12:30:57

A korábbi vezetės tervbevette a Mocsáros dülő rendezését, szeretném, ha ez ma is napi renden lenne. Nagyszerű rekreåciós park lehetne. A tanösvėny csak gúnynévnek nevezhető, a szélvihar kidöntötte a fákat, fennakadva a mellette lėvőkön, életveszėlyesek. Tettem bejelentėst, de sem visszajelzėst, sem intézkedés nem történt.
A felsorolt feladatok nyilván mind szükségesek, nem így kell demokráciát játszani. Számba kell venni a feladatokat, rangsorolni és folyamatosan megvalósítani.

Márta Horváthné Gyurasics 2020.03.11. 21:40:29

A Tarhos utcában szinte már nem lehet közlekedni. Az autók tönkremennek, a gyalogosok bokáig csúszkálnak a sárban. A tisztességes útra sok évtizede várunk. Sok új ház épült , sokan költöztek ide. Mindannyian nagyon várjuk, hogy kulturált körülmények között élhessünk.
süti beállítások módosítása