Kispesti botrányokon szocializálódott újságíró írja Óbuda jelenkori történetét
2022. március 18. írta: Óbudai Hírek

Kispesti botrányokon szocializálódott újságíró írja Óbuda jelenkori történetét

A drogbotrányoktól elhíresült baloldali kispesti önkormányzat úgy tűnik, mintául szolgál az óbudai baloldali vezetésnek és krónikásának. A szereposztás gyanúsan hasonlatos. A mindent szőnyegalásöprő és csúszópénzeket elfogadó polgármester, a lemondott, drogos képviselő és az önkormányzati vezető pénzemberek, akiknek az érdekeltségi körébe tartozó cégek zsebeibe akadálytalanul áramlik a közpénz. Minderről persze az Óbuda újság hasábjain egy szót sem lehet olvasni.

partlap.jpg

De miért is lehetne? A nem is titkoltan pártlappá silányított Óbuda újság szinte kizárólag Szabó Tímea hazugságaival van tele, amihez nagy segítséget nyújt neki a lap főszerkesztője, Prusinszki István.

Ha némi felmentést akarnánk Prusinszkinak adni, talán azzal lehetne magyarázni újságíró szakmaiatlanságát, hogy nyilvánvaló nehézségekbe ütközik az újság szerkesztése folyamán, hiszen a 19. kerületi szerkesztőségből nehezen érzékelhetőek reálisan a helyi viszonyok. De mindez nem magyarázza viszont azt a tudatos újságírói és szerkesztői magatartást, amellyel Bús Balázs karaktergyilkosságát igyekszik minden lapszámban elkövetni.

Felhívnánk a figyelmét arra, hogy az Óbuda újság a 90-es évek óta jelenik meg, és azóta látta el a kerületieket mindenre kiterjedő hasznos információkkal. A lap erőssége abban is rejlett, hogy nem próbált meg vetekedni a bulvárlapok vagy blogokra jellemző erős érzelmeket és indulatokat kiváltó stílussal. A közel 30 éve fennálló lapnak sikerült eddig megőrizni tájékoztató jellegét és ezzel is biztosítani az óbudaiak nyugalmát. Ezzel szemben az elmúlt 2 évsorán elképesztő mértékű, náci szellemiségű gyűlöletkeltés árad az újságból.

Prusinszki foglalkozzon inkább azzal, ami nyilvánvaló és, ha már ragaszkodik a botrányhoz, vegye górcső alá a dr. Kiss László, Czeglédy Gergő, Béres András hármasát és ügyleteit. Nem kell szerencsére mélyre ásni, mert a képlet megvan. Kispesten hasonló forgatókönyv alapján működik az önkormányzat, mondhatni a kokaincsíkok egészen a III. kerületig érnek. Titkos és kevésbé titkos deal-ek köttetnek, drogos, lemondott képviselők fel-felbukkanása és az önkormányzati pénzügyi lehetőségeit és kiskapuit jól ismerő vezetők haverjainak zsíros megbízatásai és ingatlanhasznosítási ügyletei kötik le a hivatal állományát. Prusinszkinak, aki „Információk hitelességének mérlegelése hagyományos könyvtári és hálózati környezetben” címmel írta szakdolgozatát, igazán nem jelenthet nagy feladatot kinyomozni, gazdái miből fizetik őt, illetve hogyan játszák át az önkormányzati vagyont maguknak és a haveroknak.

Segítünk, a nagypályások közül többen a rendőrség nyilvántartásában is szerepelnek. Czeglédynek, a hivatali viszszaélés miatt elítélt MSZP-s Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes egykori titkárságvezetőjének a cége érintett volt egy olyan uniós forrásból megvalósuló programban, ahol az OLAF szabálytalanságokat talált. Hiába indított sajtópert az ügyben, vétke bizonyosságot nyert. Béres András, a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében diplomázott közgazdászunk pedig, több százmillió forintos adócsalás és adóelkerülés vétségének gyanúja miatt ült fél évet előzetes letartóztatásban.

De, hogy kerül ebbe a bűnözői csapatba a történelemtanár, később parlamenti országgyűlési képviselői évei alatt jogász diplomát szerzett dr. Kiss, aki jóváhagyásával asszisztál nekik?

A válasz valószínűleg bonyolultabb annál, mint hogy volt MSZP-s, most DK-s, magyarán köpönyegforgató. Még akár a véletlen esete sem lenne kizárt, azaz hogy egyszerűen csak korpa közé keveredett... De, inkább tűnik annak, hogy Óbudán is a kispesti modellt követik.

A lopás módszertana sem lehet meglepetés, elég hozzá Lackner Csaba elhíresült mondatát alapul venni: ... „hülye”, aki a helyi politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot. „A pénzt nem a büdzséből kell elvenni, az külső vállalkozóktól jön vissza...”

Persze mindennek feltárását meghagynánk az Óbuda újság főszerkesztőjének, hiszen a közpénzből fenntartott lap kiváló felületet nyújthatna a szakterülete gyakorlására, hiteles információk közlésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117783702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása