Gyurcsány és Szabó Tímea befutó hellyel vették meg a karlendítő Z. Kárpátot
2022. március 16. írta: Óbudai Hírek

Gyurcsány és Szabó Tímea befutó hellyel vették meg a karlendítő Z. Kárpátot

Z. Kárpát Dánielt a jobbik óbudai erős emberét parlamenti hellyel fizették ki, hogy ne induljon az előválasztáson Szabó Tímea ellen. zkarpat.jpg

Zsiga „Kárpát” Dániel a Jobbik hagyományait bizonyító karlendítéssel került újra a hírekbe. Az amerikai Jewish Voice online hasábjain jelent meg az az írás és a náci üdvözlésről közzétett videó, ami miatt jelenleg újra ég ház a kommunistákat és fasisztákat képviselő baloldalon.

A náci múltját soha maga mögött nem hagyó Jobbik befogadása a hatpárti koalícióba érdekes módon azoknak sem okozott problémát, akik korábban még teljes mellszélességgel álltak ki az antiszemitizmus és a kirekesztés ellen. Szabó Tímeának sem okozott gondot soha összeállni egy képre sem Jakab Péterrel, sem Z(siga) Dániellel, ha a pozíciója megtartásához erre volt szükség, sőt, a képviselő asszony korábbi házastársa Hunyadi Gábor, a Jobbik OVB delegáltja volt.

Mindenki által ismert tény, hogy Óbuda-Békásmegyeren az előválasztáson mindössze egyetlen jelöltre, Szabó Tímeára adhatták le szavazataikat a lelkes baloldali honpolgárok. A régi kommunista időszakra hajazó gyakorlatról azóta kiderült, hogy bár érdeklődés lett volna a jelöltállításra Szabó Tímea ellen, a lehetséges indulókat már előre le-, illetve kifizették, vagy megfenyegették. Hazai Iván András és Rózsa László Péter, a DK-ból kilépett képviselők mindketten elmondták, hogy a szemlőhegyi villa füstös szobájában döntötte el a háttérben Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc, hogy Óbudán Szabó Tímea ellen nem indulhat senki. Az előválasztást megelőzően felmerült a jelenlegi momentumos alpolgármester Turgonyi Dániel Absolon neve is, de pártját, a Momentumot a kerületi kulturális és sportélet pártkézbe adásával Szabó Tímea és hűséges polgármestere, Kiss László busásan kifizették.

Kevés szó esett azonban eddig a Jobbik passzivitásáról az óbudai előválasztáson. Az előző szavazások adataiból az látszik, hogy a Jobbik budapesti viszonylatban jól szerepelt Óbudán mindaddig, amig össze nem álltak a baloldali pártokkal és meg nem született a kommunistákat és fasisztákat tömörítő nagykoalíció. Mivel a Jobbik nem rendelkezik önkormányzati pozícióval, így nem tudták házon belül megoldani Szabó Tímeáék a Jobbik és Z. Kárpát megvásárlását, ismételten Gyurcsány Ferenchez kellett fordulniuk.

Z. Kárpát Zsiga Dani nem adta magát olcsón, a Gyurcsány-lista 9. pozíciójában garantált országgyűlési képviselői helyet biztosítottak neki azért cserébe, hogy csöndben nézze végig, ahogy Szabó Tímea önmagával száll versenybe az előválasztáson. Zsiga belement az üzletbe és úgy hagyta magára pártja gyurcsányellenességét, ahogyan a nevében a Z-t követő többi betűt.

Az ex-jobbikos Varga-Damm Andrea ügyét is érdemes megemlíteni, aki valószínűleg szintén a Gyurcsány-Szabó tandem „áldozata” lett. Varga-Damm február elején jelentette be, hogy elege van a kétszínű Szabó Tímea-féle összellenzékinek hazudott formációból és egyéniben elindul az áprilisi választáson. Azonban a Feri-Timi duó most sem volt rest lépni és az előválasztáshoz hasonlóan vagy megzsarolhatták, vagy kifizethették Varga-Dammot, ugyanis a volt jobbikos politikus két hét elteltével „meggondolta” magát és visszalépett.

Szabó Tímea láthatóan nem tűri a demokráciát és a versenyt. Turgonyi Dániel Absolon, Hazai Iván András, Z. Kárpát Dániel és Varga-Damm Andreának már ilyen-olyan módon, de megtiltották, hogy elinduljanak. A legfrissebb kiszemelt Rózsa László Péter, akire Szabóék Iványi Gábort, a Gyurcsány-szekta házilelkészét uszították, hogy győzze meg a volt DK-s, jelenleg Valódi Demokrata párti jelöltet, hogy lépjen vissza Szabó Tímea javára.

Így képzeli el tehát Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc a szabad választást és a demokráciát. Az egész előválasztás indokaként azt jelölték meg: a politikusok helyett döntse el végre a nép, hogy kik legyenek a jelöltek. Képmutatásból ismét jeles. Ahogy a náci karlendítésről előkerült a felvétel, sorra derülnek ki a háttérben megkötött alkuk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1417781370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása