Bizonyíték: a háttérben tovább folytatódik az egyeztetés a Mocsárosról!
2021. december 21. írta: Óbudai Hírek

Bizonyíték: a háttérben tovább folytatódik az egyeztetés a Mocsárosról!

Szerkesztőségünk birtokába jutott az a levél, amelyet Kerpel-Fronius Gábor fővárosi alpolgármester írt Kiss László polgármesternek a Mocsáros-dűlő III. kerületi tulajdonban lévő területeinek átadásáról. kerpel-fronius.png

A hazug ember és a sánta kutya esete mindenki előtt ismert. Hamar utolérte az igazság Kiss „deal” László korrupt polgármestert is, aki a botrányos közmeghallgatáson és az önkormányzat testületi ülésén is azt állította, hogy a Mocsáros kapcsán igazából nincs is ügy, a fővárostól soha nem kereste meg sem őt, sem alpolgármestereit senki és nem tudja, hogy Barts Balázs, a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatója miért állította, hogy Kiss Lacival megvan a „deal, itt lakások lesznek”. A dolog ott kezdett gyanússá válni, hogy az egyébként mindig mindenért pert indító, vagy perrel fenyegető baloldali nomenklatúra, egyetlen hang nélkül vette tudomásul a kiszivárgott hangfelvételen elhangzottakat és semmilyen lépést nem tettek azért, hogy az ottani vádakat eloszlassák.

A levél, amelyet közzéteszünk, 2021. november 19-i dátummal kelt és egyenesen a polgármesternek lett címezve, és abban Kerpel-Fronius maga írja le, hogy már a levelet megelőzően is folyt egyeztetés Czeglédy Gergő alpolgármesterrel. Kerpel-Fronius Gábor korábban az ATV stúdiójában beismerte a Városháza-botrány kapcsán, hogy az eladást előkészítő dokumentum Karácsony Gergely tudtával készült és annak egyik előterjesztője maga Kerpel-Fronius volt.

kerpel_fronius_level.jpg

Az írásból az is kiderül, hogy a tervdokumentációt is látta a kerületi DK-s vezetés, és nemhogy tiltakozott volna annak megismerésénél, hanem láthatóan tovább folytatták az egyeztetést a fővárossal. Ami a szoros együttműködésre további bizonyíték, hogy a levél egyik melléklete tartalmazza azon területek listáját, amelyeket a főváros telekcserére ajánl föl, hogy a jelenlegi önkormányzati tulajdonú területek is a fővároshoz kerüljenek. Erre a közel 18 ezer négyzetméteres cserére valószínűleg azért lett volna szükség, hogy egy majdani értékesítést megelőzően rendezzék a teljes terület tulajdonviszonyait, ezzel is vonzóbbá téve a Mocsárost a befektetők előtt.

telekcserere_javasolt_ingatlanok.jpg

foldhivatali_informacios_rendszer_2021-12-21_09_01_15.png

foldhivatali_informacios_rendszer_2021-12-21_09_03_12.png

Bár az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a kerületi Fidesz előterjesztésére megszavazták az egész Mocsáros zöldövezetbe sorolását, Bús Balázsék valószínűleg csak az első csatát nyerték meg az ügyben, ugyanis jól látszik, hogy a fővárosi cápák nem egykönnyen mondanak le az értékes zsákmányról és a jutalék-baloldal egyetlen szavát sem lehet elhinni, hiszen amint állítanak, vagy letagadnak valamit, napokon belül kiderül, hogy semmi sem igaz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr416789594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.01.13. 03:57:37

..és úgy hoznának új lakosságot a kerületbe, hogy egész városrész lakóingatlanjai ellátása nem érdekli őket! csucs-hegy.blog.hu/2021/12/30/2021_lakoingatlanokkal_ellatott_varosresz_kozellatas_nelkul_budapesten

nem benfentes 2022.01.14. 18:14:52

Már is kibújt, hogy a főváros nem akarja a Mocsáros lakóövezetét is védetté nyilvánítani: www.facebook.com/groups/742013115864190/posts/4887112641354196
süti beállítások módosítása