Fák helyett teniszpályák nőnek a Római-parton
2021. november 12. írta: Óbudai Hírek

Fák helyett teniszpályák nőnek a Római-parton

Így teszi tönkre az egyesült gyurcsányista baloldal az önkormányzati római-parti ingatlanokat.

teniszpalya_romai.jpg

Szabó Tímea és bandája két éve irányítják Óbuda-Békásmegyer mindennapjait. A kétes múltú képviselő magyarországi megjelenése óta azzal kampányol, hogy „megvédi” a partot. Utánajártunk, hogy mi történt a két év alatt Óbuda nevezetes területén. Mennyire jó gazdája a jelenlegi vezetés a Rómainak?teniszpalya_romai2.jpg

A Kossuth Lajos Üdülőpart a Barát-patak és a Duna által határolt területen található 6900 m2-es ingatlan, korábban állami, most önkormányzati tulajdonban. A Bús Balázs vezette előző önkormányzat 2015-ben szerezte meg az államtól a telket, hogy a lepusztult területen közösségi sportcélú és turisztikai beruházást valósítsanak meg. A telken csónakház, két medence, ezek kiszolgáló épületei, szolgálati lakás, öltöző, egy étkező épület, valamint egy középkori eredetű kápolna álltak meglehetősen leromlott állapotban. Az állam úgy engedte át az ingatlan tulajdonjogát, hogy a korábbi önkormányzat vállalta a terület teljes felújítását és a közösség számára nyitva álló sportkomplexum, valamint turisztikai központ megépítését, felélesztve a korábbi pezsgő közösségi és sportéletet a Rómain. 2019-re el is készültek a fejlesztési tervek, koncepciók, kiviteli anyagok a beruházás megindításához.

teniszpalya_romai3.jpg

teniszpalya_romai4jpg.jpg

A 2019-ben felálló új önkormányzat viszont Szabó Tímea felügyelete alatt a terveket lesöpörte az asztalról és helyette a klasszikus baloldali módszert választották, bérbe adták az önkormányzati tulajdont. A jelenlegi bérlő teniszpályák építésére nyújtott be pályázatot, majd a kiírás győzteseként több, mint 100 fa kivágására adott be kérelmet, hogy koncepcióját megvalósíthassa. Ekkor esett le a tantusz a városházán is, ugyanis, ha ezek után nem adják meg az engedélyt, a bérlő visszalép, ők pedig elesnek a vágyott bérleti díjtól. A fák tehát kivágásra kerültek. Több mint 100 darab.

teniszpalya_romai5.jpg

teniszpalya_romai6.jpg

Apropó fák. A kerület hírhedt „civil” szervezete a Maradjanak a FÁK a Rómain képviselője 2 éve vesz részt az önkormányzat szakbizottságában, ahol az ilyen döntéseket is előkészítik. Ennek fényében mérhetetlenül álságos és visszataszító az a viselkedés, amikor egy favédő „civil” egyesület asszisztál több száz római-parti fa kipusztításához.

Az 2019-re elkészült és itt megtekinthető tervek szerint tehát egy olyan új központ jöhetett volna létre a Rómain, ami sok-sok kerületi lakosnak biztosított volna kikapcsolódási és sportolási lehetőséget, valamint vonzó helyszínként szolgált volna a környéken kirándulóknak is. Ezt kellet volna megvalósítani a Gyurcsány-koalíciónak és learatni a babérokat.teniszpalya_romai7.jpg

Ehelyett mit köszönhetünk nekik? Magáncélú ingatlanhasznosítást, fakivágást, betonozást és környezetpusztítást. A DK-s önkormányzat, a városrész országgyűlési képviselőjének és a saját favédő „civil” szervezetüknek a jóváhagyásával letaroltatta a területet és bérbe adta az ingatlant magáncélú teniszezésre. Közösségi sport- és turisztikai központ helyett tehát magánkézben lévő, súlyos pénzekért bérelhető teniszpályák készültek el. Tulajdonképpen az egész területet sikerült lebetonozni a pályák javára.teniszpalya_romai8.jpg

Nagyon jól szemlélteti ez a hozzáállás és eljárás, hogy a baloldal helyi prominensei, Szabó Tímea és Kiss László nem a közösség érdekében, hanem haszonszerzés céljából tekintenek a római-parti ingatlanokra. Kijelenthető, hogy pocsék „gazdái” a területnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2716753868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása