Eltitkolták, hogy veszélyben lehettek a Rómain fürdőzők
2021. szeptember 16. írta: Óbudai Hírek

Eltitkolták, hogy veszélyben lehettek a Rómain fürdőzők

A Fővárosi Csatornázási Művek tájékoztatása szerint májustól augusztusig 14-szer engedték bele Óbuda északi részének szennyvizét a Dunába. Az adatok elhallgatásával veszélynek tehették ki a Római-parton sportolók és strandolók egészségét.romai_szabadstrand_szar_a_vizben.jpg
„Az idén eddig 14-szer ömlött fekáliás szennyvíz a Dunába Békásmegyernél!” címmel közölt cikket az óbudai A Kerület újság. A hírben megírták, hogy megkeresésükre a Fővárosi Csatornázási Művek a következő tájékoztatást adta a szennyvíz ürítéséről: „A tavaszi és a nyári hónapok nagyobb esőzései során (májustól augusztusig) a Békásmegyeri Szivattyútelepre, az egyesített gravitációs csatornán érkező szennyvízzel kevert csapadékvizek, a 3-szoros hígulást követően, összesen 14 alkalommal kerültek elvezetésre a parti kiömlőn, valamint a sodorvonali bevezetésen keresztül.”
Erről az információról sem a fővárosi, sem a III. kerületi önkormányzat nem tájékoztatta az általuk létesített szabadstrandon fürdőzőket, sőt Szabó Tímea számos posztban biztatta Facebook oldalának követőit, hogy bátran mártózzanak meg a „habokban”.
A kerületi újságot perrel is fenyegette Szabó Tímea, amiért közölni merték a hígított fekáliának a Dunába engedését a pünkösdfürdői kieresztőnél. Kíváncsian várjuk, hogy az adatok fényében pert indít-e a képviselő asszony Karácsony Gergely elnök-társa, helyi embere Kiss László, vagy saját maga ellen is? Hiszen a politikai vezetők a kerületi lap által megszerzett adatokról mélyen hallgattak, így akár sok száz ember életét is veszélyeztethették a Római-parton. Kérdésként merül fel az eset kapcsán az is, hogy Szabó Tímea és Karácsony Gergely látszatpolitizálása és Gyurcsány Ferenc politikai érdekeinek elvtelen kiszolgálása tényleg odáig fog-e fajulni, hogy még az óbudai emberek egészségét is kockára teszik ennek érdekében?

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616718288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása