Betonbarikáddal köszöntötte a kerület az új gasztro sörözőt
2021. június 15. írta: Óbudai Hírek

Betonbarikáddal köszöntötte a kerület az új gasztro sörözőt

betonbarikaddal_koszontotte_a_kerulet_az_uj_gasztro_sorozot.jpgNemrégiben azt a remek hírt olvashattuk a Neked csak Dezső Brewpub & Bistro és a Töltő Facebook oldalán, hogy a két ismert vendéglátó közösen talált új helyet magának Óbudán. A bejelentést követően felbolydult az internetező közönség és kitörő örömmel fogadták, hogy végre valami jó dolog is történik a III. kerületben.

Természetesen nem hagyhatta szó nélkül a kerületi DK-s vezetés a Selyemgombolyító Gourmet Garden megnyitását, hiszen a gyurcsányista polgármesternek mindig gyanús, ha az emberek örülnek valaminek. A kerületi koncepció, miszerint annál jobb, minél rosszabbul érzik magukat az emberek, most is világosan megmutatkozott. A kerület köztereit már cinikusan elhanyagolják, az utcai szemeteseket szándékosan nem ürítik, sőt az emberekkel nagy kupacokba hordatják a közparkok széleire a hulladékot.

A késői Mad Max apokaliptikus világát idéző kerületi látképbe számukra nem fér bele, ha egy vendéglátóegység finom sörökkel és ételekkel vonja el az emberek figyelmét a szorgosoan felépített nihilista, “minden rossz” hangulattól. Mit tehet ilyenkor egy harcos baloldali önkormányzat?

Betontömbökkel igyekeztek lezárni a selyemgombolyítóban működő söröző bejáratát

A nyitás napján ugyanis különös meglepetésben volt része az új hely munkatársainak. A facebook-os beszámoló szerint nyitás előtt egy órával megjelent a kerületi közterület-felügyelet teherautók társaságában és betontömbökkel barikádozták el a létesítmény bejáratát azzal az indokkal, hogy illegálisan nyitottak ki. Ebből természetesen egy szó sem igaz, az önkormányzat felelős szervei korábban személyesen is ellenőrizték a helyszínt es mindent renden találtak. Az is jól mutatja az egyéni intézkedés felülről való elrendelését, hogy a dolgozók kérdésére a közterület-felügyelő elmondta, hogy ők nem is terveztek semmilyen intézkedést, „már mentem volna haza, mikor utasított a főnök a nap végén, hogy ezt most azonnal meg kell tenni…”

A történtek fényében azt javasoljuk, hogy jól gondolja meg mindenki, mielőtt örömét és lelkesedését fejezi ki valami iránt az interneten, mert az önkormányzat vigyázó szemei elől nincs menekvés és mindent el fognak követni, hogy a járvány elleni sikeres védekezés után is fenntartsák az általuk oly gondosan felépített depresszív hangulatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116594012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása