Ismerőseinek árulhatta a drogot az óbudai szocialista képviselő
2020. december 04. írta: Óbudai Hírek

Ismerőseinek árulhatta a drogot az óbudai szocialista képviselő

simonkacsaba.jpgFolytatódik Simonka Csaba korábbi MSZP-s önkormányzati képviselő, Kiss László politikai szövetségese büntetőpere a bíróságon.

A szocialista politikust a nyomozó ügyészek 2017 végén zsarolással, ügyvédi visszaéléssel és kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították, majd vádolták meg. Ha a bíróság megállapítja Simonka bűnösségét, hosszú évekre rács mögé kerülhet a politikus, aki a vád szerint drogokkal látta el barátait, ismerőseit.

Közeli ismerőse, párttársa volt Simonkának Kiss László jelenlegi polgármester is, ő váltotta az ügyvédet a képviselői székben a kerületben, miután az előzetes letartóztatásba került.

A büntetőper hosszú kihagyás után, december 15-én folytatódik a II. és III. Kerületi Bíróságon. a következő tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik, korábban 2020. február 25-én volt az ügyben tárgyalás, akkor tanúkat hallgatott meg a bíróság. Ezt követően még két tárgyalási nap volt kitűzve, azonban a tavasszal elrendelt rendkívüli ítélkezési szünet, majd az egyik vádlott igazolt távolmaradása miatt ezeket nem lehetett megtartani. – írja a pestisracok.hu.

Simonkát 2017. decemberében vette őrizetbe zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség. A gyanú és a 2018 júniusában benyújtott vádirat szerint Simonka egy évvel korábban ügyvédként egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a szocialista képviselő a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét – a valós értéknél alacsonyabb árért (hatmillió forintért) – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az adásvételi szerződést aláírta (úgy tudjuk, arra hivatkozott, hogy ő nagyon befolyásos politikus), ám az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor. -írja a portál.  

A nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a politikus budapesti otthonában, ahol kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

Az ügyészség szerint Simonka Csaba emellett ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket.

A szocialista pártból nem kilépő, csupán tagságát felfüggesztő MSZP-s politikus több hónapig volt letartóztatásban. A szocialista képviselő elleni gyanút a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá.

Ha a jelenlegi kerületi vezetéssel egy politikai közösségbe tartozó politikust bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.

Új megvilágításba helyezi az az óbudai önkormányzat elmúlt egy évét, hogy a drogügyekbe és okirathamisításba belebukott baloldali képviselő, Simonka Csaba nevét is viselő Kamarás, Simonka és Szabó Ügyvédi Iroda képviseli számos jogi ügyben az önkormányzatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr616318146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása