Hírek a Fő térről
2020. augusztus 27. írta: Óbudai Hírek

Hírek a Fő térről

fo_ter_polgarmesteri_hivatal_obuda.jpgAugusztus 28-án üléseznek a képviselők, ezt rendszerint megelőzik a bizottságok ülései a városházán. A pénzügyi bizottság előterjesztéseiből szemezgettünk.

A baloldali pártok önkormányzati kampányának fontos ígérete volt 2019-ben, hogy leállítják az önkormányzati lakások értékesítését. Azóta láthatjuk, hogy eladásstop helyett lakáskiárusítás zajlik Óbudán! Csak ebben a hónapban közel húsz ingatlan értékesítéséről szavazott a pénzügyi bizottság mintegy 500 millió forint értékben.

De nem csak lakóingatlanok értékesítése van napirenden: Óbuda-Békásmegyer több ingatlannal rendelkezik Siófok-Szabadisóstó területén. Ezek közül a legismertebb a több hektáros, hihetetlenül értékes gyermektábor, melyet nemrég jelzáloggal terhelt meg a baloldali kerületvezetés. Több más, kisebb telek is van sz önkormányzat birtokában Sóstón, közel a Balatonhoz, ezen ingatlanok értékesítéséről döntött ma a pénzügyi bizottság, holnap pedig a képviselőtestület.

Az elzálogosítás, az ingatlanok eladása, valamint az a tény, hogy a kerületi nyugdíjasok idén már nem nyaralhattak Sóstón, jól mutatja Szabó Tímea és Kiss László szándékát: a cél az egyik legnagyobb Balaton-parti gyermektábor, a több mint 60 éve kerületi gyerekek nemzedékeit fogadó egykori úttörőtábor közel tízmilliárd forintot érő telkének magánkézbe-játszása.

Egy másik előterjesztés szerint rövidesen megújul a kerületi újság, már lezajlott az erről szóló közbeszerzési eljárás. Az elmúlt 30 évben a kerületi újság kiadásáról a képviselőtestület hozott döntés, idén ezt már nem érezte szükségesnek a kerületvezetés, a már lezajlott eljárásról a Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság döntött mai ülésén. Az előterjesztés szemérmesen elfedi, kik voltak a bíráló bizottság tagjai. Mivel az eljárás már lezárult, így a PTVB döntése is csupán formalitás.

A kerületi lap megújításának akár örülhetnénk is, hiszen az elmúlt 10 hónapban az Óbuda újság Szabó Tímea és pártfogoltjai, elsősorban a DK-s Kiss László, és így Gyurcsány Ferenc kerületi pártlapjává züllött; szinte kizárólag csak propagandával találkozhattak a kerületben élők krumplipucolás közben.

Azért fontos többek között, hogy egy előterjesztést a képviselőtestület vagy csak annak egyik bizottsága tárgyalja, mert a testületi ülések nyilvánosak, elérhetőek online az előterjesztések, az ülésről szó szerinti jegyzőkönyv és hangfelvétel készül, így visszakereshető, számon kérhető, hogy ki mit mondott, vitatott, támogatott vagy ellenzett. A bizottsági üléseket ezzel szemben nem hirdetik meg nyilvánosan és csupán az elfogadott határozatokról készül kivonatos jegyzőkönyv. A mai bizottsági ülés meghívója nem került fel az obuda.hu weboldalra az ülés kezdetét megelőzően.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7016179142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása