Az óbudai Bangóné
2022. január 24. írta: Óbudai Hírek

Az óbudai Bangóné

Mi lesz Szabó Tímea sorsa, ha következetes a baloldalon összeállt koalíció? Karácsony Gergely, Hajnal Miklós és Bangóné kétséges, vagy nem létező diplomája milyen hatással lesz az állítólag Harvardon is tanult Szabó Tímeára? Őt is visszaléptetik, ha kiderül, hogy hazudott a múltjáról? 

bingobango02.jpg

A hétvége egyik vezető híre volt, hogy Bangóné Borbély Ildikót kizárta soraiból a Magyar Szocialista Párt és felszólították, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, miután a Mandiner kutatása után kiderült, hogy hazudott a végzettségéről és parlamenti életrajzába azt írta be, hogy közgazdászként diplomázott.

A cikk megjelenését követően viharos gyorsasággal összeült az MSZP rögtönítélő bizottsága és azonnali hatállyal kizárták a képviselőt a pártból, nem kerül fel a tavaszi választáson a listára és felszólították, hogy adja vissza országgyűlési mandátumát.

Az eset abból a szempontból válhat jelentőssé, hogy ezzel precedenst teremt-e a baloldalon az MSZP, ugyanis az elmúlt időszakban több jelentős baloldali politikusról derült ki, hogy valami nem tiszta az általuk megadott végzettség kapcsán. Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterré való megválasztását követően derült ki, hogy ellentétben az általa leírtakkal, nem rendelkezik nyelvvizsgával, ami pedig feltétele lett volna a diplomának és annak is, hogy oktasson az egyetemen. A hivatalos vizsgálat bebizonyította, hogy jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem.

De fel lehet idézni Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagjának és XII. kerületi jelöltjének ügyét is, aki bár többször hivatkozott magára, mint közgazdász, azonban később kiderült, hogy nincs semmilyen felsőfokú végzettsége. A Momentum akkor igyekezett elbagatellizálni a dolgot, meglátjuk, milyen következménye lesz most a Bangóné eset kapcsán.

Szabó Tímea sem lehet nyugodt, mert ahogy sorra derülnek ki a behazudott nyelvvizsgák és diplomák, őt is újra elő fogják venni az állítólagos harvardi tanulmányaival kapcsolatban. A Kontra járt utána, hogy Óbuda hírhedt kémregény-szereplőjének neve nem szerepel a Harvard hallgatói adatbázisában. Hogy lehetséges az, hogy egy ilyen neves egyetem egyébként naprakész és óriási adatbázisa említést sem tesz arról, hogy valaha lett volna ilyen nevű hallgatója, pedig a Szabó Tímea amerikai viszonylatban nem számít olyan gyakori névnek, mint itthon.

Bangóné emlékezetes „patkányozása” még nem volt elég a baloldalon a menesztéséhez, a behazudott diplomát viszont már a sajátjai sem nézték el. Nem tudjuk, hogy egyes pártoknál mennyi a pontos hazugság-mérőszám, amelynél vállalhatatlanná válik egy politikusuk, de felettébb érdekes, hogy egy olyan, csak hibahatáron mérhető támogatottságú párt esetében, mint a Párbeszéd, mindkét pártelnök tanulmányai körül érdekességek buknak a felszínre. Ennyire gyengén építenek fel egyes ügynökségek fedősztorit az alkalmazottjaiknak? Vagy gondolják, hogy ezeknek senki sem fog utánanézni? Vagy pont azért hagynak ilyen pontokat a beszervezettek életrajzaiban, hogy fogni tudják őket a későbbiekben és biztosak legyenek abban, hogy elvégzik a kiadott feladatokat? Egyszer ezt is biztosan megtudjuk. Addig pedig várjuk, kinél borul ki legközelebb a bili és lesz-e vajon következménye?

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016823188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem benfentes 2022.01.26. 11:59:32

Karigeri nyelvvizsga nélküli diplomája is érdekes. Megér egy lemondást, hogy így volt egyetemi oktató!

kéki béla 2022.02.11. 12:32:57

@nem benfentes: ti nácik mind ennyire buták vagytok?
süti beállítások módosítása