Előválasztási krumpliosztás a III. kerületben
2021. szeptember 24. írta: Óbudai Hírek

Előválasztási krumpliosztás a III. kerületben

Csalódott rászorulók és szavazatvásárlás gyanúja is felmerült a DK-s krumpliosztáson Óbudán.elovalasztasi_krumpliosztas.jpg

Reggel óta tucatszámra érkeztek szerkesztőségünkhöz a felháborodott telefonok és üzenetek, ugyanis a mai napon megkezdte az óbudai DK a rászorulóknak járó burgonyavásárt a III. kerületben. Az olykor sírással küszködő, elkeseredett nyugdíjasok beszámolói szerint soha nem látott hozzáállással és hangnemben végzik idén a kedvezményes vásárt. 

Az egyik telefonáló arra panaszkodott, hogy olyan alacsony határt állapított meg a jogosultság feltételeként a gyurcsányista polgármester, hogy alig néhányan tudtak vásárolni a kedvezményes burgonyából. A kijelölt polgármesteri ellenőrök akkor is megtagadták a vásárlás lehetőségét, ha mindössze 40 forinttal haladta meg a nyugdíjszelvényen lévő összeg a rendeletben megállapított határt. Többen megdöbbenéssel fogadták a hosszú sorban állás után azt a hangnemet, amit a szociálisan teljesen érzéketlen DK-s szervezők megengedtek maguknak. A felháborodott rászorulók közül volt, aki megkérdezte, hogyha esetleg bemutatná az előválasztáson való részvételt igazoló papírját, akkor eltekintenének-e a párszáz forintos eltéréstől, mire azt a választ kapták, hogyha tudják igazolni, hogy Szabó Tímeára, vagy Kálmán Olgára voksolt, akkor lehet róla szó…

A súlyos vádak miatt kerestük az önkormányzat sajtóosztályát is, azonban pénteki napokon az ő munkaidejük fél 1-kor véget ér, így hivatalos választ nem kaptunk az ügyben.  

A baloldali vezetés arra egyáltalán nem volt tekintettel, hogy a 20 kg burgonya egyeseknek nagy segítség a havi konyhapénz kiegészítésére. A helyszínre érkezésünkkor egy idősebb hölgy elcsukló hangon közölte, hogy ő nagyon számított az idén is a kedvezményes lehetőségre, mindig jól jött ez a mennyiség a téli hónapokra, azonban 470 Forinttal meghaladta a jogosulti küszöböt, így most üres kézzel kénytelen hazatérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516718352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

errrrrrrrrr 2021.10.20. 16:34:56

Alacsony volt a határ? Inkább magasak a nyugdíjak, nem igaz? Orbán apánk elintézte. Ezt is. Mindenki jól él.
süti beállítások módosítása