Az újszülöttektől veszi el a támogatást Kiss László
2021. április 20. írta: Óbudai Hírek

Az újszülöttektől veszi el a támogatást Kiss László

obudai_hirek_ujszulott_tamogatas-cgwtqyxhekg-unsplash.jpgKorábban alanyi jogon járt rendkívüli támogatás a kerületi újszülötteknek, illetve családjuknak, a baloldali polgármester döntése nyomán ez már nem jár automatikusan.

A korábbi kerületvezetés által létrehozott támogatási formát alanyi jogon kapták a kerületi lakcímmel rendelkező újszülöttek, illetve családjuk. A Bús Balázs vezette önkormányzattól 2019-ben egyszeri 25 000 forintos vásárlási utalvánnyal (DM), valamint a Képmás magazin féléves előfizetésével segítette a legkisebb gyermekeket nevelő családokat.

Néhány hete változott a támogatás módja, a baloldali szivárványkoalíció és Kiss László döntése nyomán az újszülötteken is spórolni kíván az önkormányzat. Ahhoz nem volt bátorságuk, hogy ezt a támogatási formát teljesen megszüntessék, de a juttatás immár nem jár automatikusan, az újszülöttek szüleinek kérelmezni kell azt.

A támogatás igényléséhez olyan nyomtatványt állítottak össze a Hivatal munkatársai, hogy még annak is elmenjen a kedve a 25 000 forintos vásárlási utalvány igénylésétől, akinek egyébként az nagy segítséget nyújtana. A kérelemben rákérdeznek a család részletes jövedelmi viszonyaira, TAJ számára, foglalkozására, munkahelyére, stb. éppen csak a kismama szülés utáni testsúlyát nem szükséges megadni, és igazolásokkal alátámasztani.

Már több helyen megjelent, hogy minden valóságalapot nélkülöz Kiss László és Szabó Tímea állítása, hogy a kormány kivérezteti a kerületet, a DK-s polgármester most mégis az újszülötteken garasoskodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216506972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása