Óbudán még nem nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok
2020. február 03. írta: Óbudai Hírek

Óbudán még nem nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

Az önkormányzati képviselőknek január 30-ig kellett leadniuk a 2019. évre vonatkozó vagyonnyilatkozatukat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ezeket a dokumentumokat még nem hozta nyilvánosságra.

vagyonnyilatkozat.jpgA Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény1 szerint a polgármester, az alpolgármesterek, valamint az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozataikat minden év január 1-jét követő 30 napon belül kötelesek leadni a megelőző évre vonatkozóan.

A vagyonnyilatkozatok a törvény szerint közérdekből nyilvánosak.

Minden bizonnyal valamennyi érintett teljesítette vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét, hiszen ennek hiányában elesnek a képviselői tiszteletdíjuktól a késedelem időtartamára és tisztségükből eredő jogaikat sem gyakorolhatják.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata2 értelmében a vagyonnyilatkozatokat az önkormányzat weboldalán, az obuda.hu oldalon kell közzétenni. Ez 2020. február 3-ig még nem történt meg.

Nem tette közzé vagyonnyilatkozatát még az önkormányzat átláthatósági tanácsnoka, Derda Ádám momentumos képviselő sem, pedig ha valakitől, tőle ez tisztségéből fakadónak elvárható lenne.

Jelenleg egyetlen képviselő, Bús Balázs korábbi polgármester tavalyi vagyonnyilatkozata nyilvános, aki saját weboldalán közzétette azt, az elmúlt 14 évhez hasonlóan.

FRISSÍTÉS (2020. 02. 05.): Cikkünk megjelenése után két nappal - annak hatására - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közzétettet weboldalán a polgármester, az alpolgármesterek és a képviselők vagyonnyilatkozatait, melyeket hamarosan részletesen szemlézünk.

1 2011. évi CLXXXIX. törvény, 39. § (1)
2 Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013.(III.29.) önkormányzati rendelet 2/A. melléklet, C) pont

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8015453032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása