Mindenhol jól fekszik a Békási Piac ura
2020. augusztus 26. írta: Óbudai Hírek

Mindenhol jól fekszik a Békási Piac ura

Három milliós zsebpénzre van szükség, ha valaki üzletet bérelne a piacon. A Szabó Tímea által is támogatott MSZP-s piacvezető neve más szempontból is érdekes!

img_20200623_165552_1.jpgA Békásmegyer Piac kereskedőivel és leendő bérlőivel beszélgetve hallottuk, hogy a Békásmegyer Piac Kft. ügyvezetője, a párbeszédes parlamenti képviselő, Szabó Tímea pártfogoltjaként ismert MSZP-s Krébesz Dániel 3 millió forint kenőpénzt kér ahhoz, hogy valaki sikeresen pályázhasson a frissen felújított Heltai téri csarnokban és a nemrég átadott árkádsoron található üzlethelyiségek bérleti jogáért. Meglepetés nincs: megtörtént a baloldali hatalomátvétel a kerületben és előkerültek a nokiás dobozok. A szóbeszéd szerint a kenőpénz fele Kiss László polgármester zsebét húzza. A piaci hírek arról szólnak, hogy már többen is fizettek.

A piacot üzemeltető kft. ügyvezetője ugyanaz a Krébesz Dániel, akiről az Átlátszó a minap megírta, tulajdonosa volt annak a társaságnak, amely reklámcégként összesen 50 millió forint értékben hólapátolási munkákra nyert megbízást az EMMI egyik háttérintézményétől. A Lightboard Outdoor Kft-t 2016-ban számolták fel, miután számos cikk jelent meg a rejtélyes hóeltakarítás részleteit boncolgatva. Krébesz Dánielnek tulajdonostársa volt a felszámolt cégben a kormány udvari kommunikációs beszállítója, Balásy Gyula érdekeltségéhez tartozó New Land Media Kft. egyik alkalmazottja, médiatervezője.

Kísérlet vesztegetésre

A békásmegyereiek levelet írtak a piac üzemeltetését kísérő gyanús ügyletekről, melyet több címzettnek eljuttattak még a nyár elején, így – tudomásunk szerint – Kiss László DK-s polgármesternek is.

A levél szerzői felvetik, hogy a bérlők kisebb szerződésmódosításait Krébesz „3 millió” Dániel ügyvezető sok százezer forintért hajlandó csak „elintézni”. A Heltai téri jól informáltak szerint az ügyletek adminisztrációjához a nemrég kinevezett ügyvezető 650 ezer forintért vásárolt magának céges laptopot. Hasonló árkategóriájú számítógépeket videóvágásra szoktak használni, táblázatkezelő futtatásához ilyen eszközre nincs szükség.

A lent olvasható levelet megkapta több önkormányzati vezető, képviselő, többek között a párbeszédes Szabó Tímea emberei, Kiss László polgármester és Czeglédi Gergő alpolgármester is. Május vége óta csupán annyi történt az ügyben, hogy felkérték a Békásmegyeri Piac Kft. felügyelőbizottságát céges ügyek kivizsgálására. Úgy tudjuk, hogy a FEB üléseinek jegyzőkönyvében szerepel, hogy valóban történt kísérlet vesztegetésre legalább egy alkalommal. Azt már nem tudjuk, hogy a június 8-i és június 23-i FEB-ülések óta a polgármester vagy a felügyelő bizottság megtették-e a minimálisan elvárhatót: tettek-e feljelentést a rendőrségen?!

obudai_hirek_kre_besz_harom_3_millio_daniel_leve_l.png

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6216177848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi Berkes 2020.09.01. 11:27:04

Miért nincs a cikk aláírva??? A leírt vádak nincsenek tényekkel alátámasztva, a levél sincs aláírva, azt nem lehet aláírásnak venni hogy "Békásmegyeri Piac vásárlói, bérlői, termelői", amit egyébként én mint vásárló kikérem magamnak. Szerintem ez úgy lenne tisztességes ha alá lenne írva, hogy ha valaki cáfolni vagy esetleg feljelenteni akar akkor tudja hogy ki ellen tegye meg.
süti beállítások módosítása