Pártfordulás: Gyurcsány a házban
2020. március 03. írta: Óbudai Hírek

Pártfordulás: Gyurcsány a házban

Nem volt teljesen váratlan dr. Kiss polgármester köpönyegforgatása. Egy október eleji testületi ülés jegyzőkönyvében érdekes részletet találtunk.

A 2019. október 3-i – tehát még az előző városvezetés által összehívott – rendkívüli képviselő-testületi ülésen Bús Balázs korábbi polgármesternek volt egy, akkor senkinek fel nem tűnő, de utólag egészen érdekes megjegyzése:

„…hogy a (Kiss) képviselő úr azt mondja, hogy képes a pártérdekeken felülemelkedni, azt én elhiszem, hiszen már szerte szét a kerületben arról beszélnek, hogy Ön a DK-felé tart. Tehát ilyen szempontból a Szocialista Pártot már rég túllépte. De azt majd az idő el fogja dönteni. Ki fog derülni, hogy a következő időszakban ki fog átülni a DK-ba meg a Momentumba.”

Utólag beigazolódott, hogy Gyurcsány pallosa már akkor Kiss László felett lebegett, a szóbeszédnek, melyet a polgármester említett, valós alapja volt. Dr. Kiss László pedig vagy akaratgyenge lehetett, hogy ellenálljon Fletó csábításának vagy olyan előnyökhöz juthatott a DK-s álarc felöltésével, amelyeket kerületi polgármesterként sem volt képes magának előteremteni. Az álarc mögötti valódi ábrázatát pedig még ma sem ismerjük.partfordulas.png

Szocialista párti informátorunk szerint Kiss László már akkor elhatározta, hogy az első adandó alkalommal hátat fordít az MSZP-nek, amikor a párt a 2018-as országgyűlési választások előtt elárulta őt, és a párbeszédes Szabó Tímea indulását támogatta a 10-es választókerületben a korábbi képviselő, Kiss László helyett. A baloldali belháború akkor tört felszínre, amikor a kerületben a Szent Margit Kórház 2008-as bezárása kapcsán hírhedt Gyurcsány tavaly decemberben a városházán járt. Ekkor a DK-s pártelnök és az ex szocialista polgármester megállapodtak, hogy Kiss László átáll, illetve a lehetőségeihez képest minél több prominenst átcsábít a DK-ba magával.

Forrásunk a Szocialista Párt megdöbbenéséről és csalódottságáról tett még említést, hiszen Kiss László elég sokáig alakoskodott a pártban, hogy III. kerületi polgármester lehessen. Óbuda-Békásmegyert a tavalyi nagy baloldali osztozkodás során az MSZP kapta meg nem pedig a DK, a párt friss polgármestere pedig megválasztását követően négy hónappal hagyta faképnél közvetlen támogatóit.

A képen 2019. 10. 03-i ülés jegyzőkönyvének részlete látható (képernyőkép), a dőlt betűs bekezdésben pedig a hanganyag leirata olvasható. A jegyzőkönyv, valamint az ülés hanganyaga itt érhető el. A kiemelt bekezdés 1:23:55-től hallható a felvételen.

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6015501894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása